Pressemeldinger

Kristine og Emilie utvalgt til global helseforskning

I samarbeid med Nobels Fredssenter annonserte Telenor-konsernet i dag de 16 delegatene som er valgt ut til Telenor Youth Forum 2018-2019. Oppdraget for årets delegasjon er å finne løsninger på hvordan man kan bedre helsetilstanden til verdens befolkning ved bruk av digital teknologi. Emilie Udnæs (23) fra Hosle i Bærum og Kristine Schi Nordvold (22) fra Årnes i Akershus, skal representere Norge.
Kristine Schi Nordvold (22) og Emilie Udnæs (23) skal representere Norge i Telenor Youth Forum.

(Fornebu, 8. oktober 2018) Emilie Udnæs (23) fra Hosle i Bærum og Kristine Schi Nordvold (22) fra Årnes i Akershus, skal representere Norge i årets Telenor Youth Forum. 16 av 5000 kandidater kom gjennom det trange nåløyet.

I samarbeid med Nobels Fredssenter annonserte Telenor-konsernet i dag de 16 delegatene som er valgt ut til Telenor Youth Forum 2018-2019. Oppdraget for årets delegasjon er å finne løsninger på hvordan man kan bedre helsetilstanden til verdens befolkning ved bruk av digital teknologi.

Årets tema er helse

Telenor Youth Forum er et internasjonalt program som gjennomføres i samarbeid med Nobels fredssenter. Forumet samler unge mennesker fra landene Telenor har virksomhet, Bangladesh, Danmark, Malaysia, Myanmar, Norge, Pakistan, Sverige og Thailand. Fra desember 2018 til mai 2019 skal delegatene jobbe sammen om å utvikle digital teknologi som er til nytte for det store fellesskapet.

I årets utgave av Telenor Youth Forum skal delegatene konsentrere seg om temaet helse. At mennesker kan leve friske og sunne liv er en forutsetning for å oppnå bærekraftig utvikling. På FNs generalforsamling i 2018 var ikke-smittsomme sykdommer og universell helsetjeneste sentrale temaer.

To sterke kandidater

Emilie Udnæs fra Hosle studerer master i elektronisk systemdesign og innovasjon ved NTNU i Trondheim og er lidenskapelig opptatt av teknologi og hvordan teknologi kan påvirke samfunnet til det bedre.

− Grunnen til at jeg ønsket å delta på Telenor Youth Forum er den samme grunnen til at jeg studerer for å bli ingeniør; jeg vil bruke teknologi til å løse de store sosiale utfordringer verden står overfor. Ingeniører kan ikke løse problemer alene, og jeg tror at man best kan finne nye perspektiver og løsninger når mennesker jobber sammen. Jeg gleder meg til å samarbeide med de andre delegatene i Telenor Youth Forum og være en del av noe større, sier Emilie.

Kristine Schi Nordvold fra Årnes har studert International Relations and Law ved universitetet i Edinburgh og jobber for tiden for Leger uten grenser i Oslo.

− Jeg er en realistisk idealist, med et stort engasjement for bærekraft og internasjonalt samarbeid. Jeg mener teknologi har et stort potensiale til å redusere ulikheter verden over, blant annet ved å gi alle en stemme. Telenor Youth Forum er en unik mulighet til å jobbe sammen på tvers av landegrenser for å finne nye og innovative løsninger. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven om helse! Sier Kristine.

Verden kan få til mye ved å ta i bruk teknologi

Konsernsjef i Telenor, Sigve Brekke er selv engasjert i programmet:

− Verden kan få til mye ved å ta i bruk teknologi, enten det er eldreomsorg eller allmenn dekning av helsetjenester. Mobilnett og teknologi spiller en viktig rolle i arbeidet med å redusere ulikheter innenfor helse og omsorg og kan sørge for universell tilgang til helsetjenester. Jeg tror at ungdommene som er valgt ut til Telenor Youth Forum kan oppnå betydelige resultater innenfor dette temaet, sier Sigve Brekke.

Telenors eksperter bidrar som mentorer

Telenor Youth Forum er en global plattform for ungdom som ønsker å påvirke og gjøre en forandring i verden. Her blir de koblet til ressursene og kompetansen som trengs for å utvikle bærekraftige digitale løsninger på sosiale utfordringer.

Når delegatene møtes i Oslo i desember blir de delt inn i fire lag. Lagene vil få tildelt en oppgave innenfor området helse og omsorg. Eksperter i Telenor vil bidra som mentorer og veilede lagene frem mot finalen i Bangkok i mai.

Telenors eksperter er:

  • Ieva Martinkenaite, VP of Telenor Research; Member of AI High Level Expert Group of EU
  • Alanna Solberg, Head of Marketing for e-Health; Telenor Norway
  • Austin Menyasz, Director of Public and Regulatory Affairs; Telenor Group, Region Asia
  • Bjørn Taale Sandberg, SVP and Head of Telenor Research

Vinnerlaget blir tildelt 100.000 kroner for videreutvikling av sine løsninger. De fire lagenes reise, utfordring og endelige konsepter blir vist frem i en digital utstilling hos Nobels Fredssenter.

− Nobels Fredssenter er glade for å samarbeide med Telenor om dette programmet fordi vi deler en visjon om en mer fredelig fremtid. Vi tror at mobilisering av lyse unge sinn hjelper oss å bane vei mot den fremtiden. Teknologien og tilkoblingen som er tilgjengelig for verden i dag gjør det mulig for alle å bidra, og vi tror at ungdommen har mest på spill ved å starte denne endringen, sier Liv Tørres, administrerende direktør for Nobels Fredssenter.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Roald Orheim, informasjonssjef i Telenor Norge

Tlf: 957 74 993, e-post: roald.orheim@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse