Pressemeldinger

Kommunikasjonen mellom Svalbard og Fastlands-Norge tilbake

Feilen som førte til kommunikasjonsbrudd mellom Fastlands-Norge og Svalbard er midlertidig rettet og trafikken har gått som normalt siden kl 19.10.

(Fornebu 2. juni 2014) Feilen som førte til kommunikasjonsbrudd mellom Fastlands-Norge og Svalbard er midlertidig rettet og trafikken har gått som normalt siden kl 19.10.

Forbindelsen kom opp igjen etter at Telenor bistod Space Norway med rettearbeidet. Space Norway eier fiberkabelen mellom Fastlands-Norge og Svalbard.

Feilen oppstod på transmisjonsutstyret i Harstad under oppgradering av utstyr og rammet all telefoni- og internettforbindelse mellom Fastlands-Norge og Svalbard. Feilen oppstod kl. 14.36 mandag 2. juni.

- Siden feilen ble oppdaget har vi jobbet med flere mulige tiltak for å få opp igjen kommunikasjonen og vi tilkalte blant annet ekspertise fra Oslo for å bistå i feilrettingen, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Fiberkabelen som sørger for forbindelse mellom Fastlands-Norge og Svalbard eies av Space Norway og driftes av Telenor. Feilsituasjonen oppstod etter oppgradering av utstyr som ble utført av underleverandør.

- Vi beklager at arbeidet med oppgraderingen førte til at kommunikasjonen sviktet. Vi har fått hjelp av Telenor som har jobbet sammen med vår utstyrsleverandør med å utbedre feilen, og vi er glade for at forbindelsen nå er oppe igjen, sier Jostein Rønneberg, daglig leder i Space Norway.

Telenor og utstyrsleverandør jobber nå for å sikre en permanent retting av feilsituasjonen.

Kontakt Telenors pressetelefon 800 80 900.