Pressemeldinger

Introduserer bedre tilbud utenfor EU

Nordmenns reiselyst har aldri vært sterkere, og de unge leder an. Samme gjelder på mobilbruken utenlands. Ferske tall fra Telenors mobilnett viser at de mellom 18-28 år i gjennomsnitt bruker nærmere 70 prosent mer mobildata enn øvrige Telenor-kunder når de reiser. Nå åpner Telenor opp for at unge kan både ringe og bruke mobildata som hjemme når de reiser til populære feriedestinasjoner utenfor EU.
Med Yng Goodies åpner Telenor opp for at unge kan både ringe og bruke mobildata som hjemme når de reiser til populære feriedestinasjoner utenfor EU.

(Fornebu, 11. juni 2019) Nordmenns reiselyst har aldri vært sterkere, og de unge leder an. Samme gjelder på mobilbruken utenlands. Ferske tall fra Telenors mobilnett viser at de mellom 18-28 år i gjennomsnitt bruker nærmere 70 prosent mer mobildata enn øvrige Telenor-kunder når de reiser. Nå åpner Telenor opp for at unge kan både ringe og bruke mobildata som hjemme når de reiser til populære feriedestinasjoner utenfor EU.

– Unge er stadig på jakt etter nye eventyr. Når man reiser vil man ha muligheten til å være på nett, og tidligere har dette ført til dyrere telefonregninger. Nå som vi har lansert Yng Goodies gir vi de unge ekstra fordeler, også når de er på tur, sier Erik Getz Skotvedt, leder for Yng i Telenor Norge.

Yng Goodies er et mobilabonnement for de mellom 18-28 år og kan tilpasses eget forbruk. Eksempelvis kan du velge Goodies som "Feriedata". Denne gir deg dobbel datamengde tre måneder i året, som du kan bruke i EU/EØS. Du kan også blant annet velge goder som gir deg 5GB ekstra data til bruk utenfor EU hver måned, eller fire timer ringetid fra Norge til alle land i hele verden.

Unge er stadig på jakt etter nye eventyr. Nå som vi har lansert Yng Goodies gir vi de unge ekstra fordeler, også når de er på tur, sier Erik Getz Skotvedt, leder for Yng i Telenor Norge.

25 prosent høyere dataforbruk

Både data- og taleforbruket blant Telenors kunder øker jevnt, og sommeren er intet unntak. Nye tall fra Telenors mobilnett viser at unge ringer mer til land innenfor EU enn andre, og når de først er på reise i Europa, ringer de også mer hjem enn andre aldersgrupper. Men ifølge de ferske tallene, er det spesielt dataforbruket som skiller seg ut. Dataforbruket blant unge økte i fjor sommer med hele 25 prosent sammenlignet med året før, og Telenor forventer at denne trenden fortsetter.

– Mobilen brukes flittig i ferieperiodene, og vi ser at det er et stort behov for å kunne bruke mobiltelefonen hvor enn man er. Nettopp derfor har vi lansert et abonnement som gjør det enklere å bruke mobiltelefonen i utlandet, uten at man må bekymre seg for dyre regninger. Så langt viser erfaringene at Goodien "Feriedata" er mest populær. Det er ingen tvil om at dobbel datamengde kommer ekstra godt med i ferien, sier Skotvedt.

Digitale tjenester gir økt mobilbruk på reise

Ifølge nye tall fra Telenors mobilnett bruker unge i gjennomsnitt 69 prosent mer data innenfor EU, og 63 prosent mer data utenfor EU enn øvrige Telenor-kunder. De aller fleste ønsker å ta med seg mobilvanene sine til utlandet, uavhengig om man er flittig bruker av TikTok, Snapchat eller Google Maps.

– Når du benytter mobiltelefonen på tur, blir reisen ofte litt enklere. Du kommer deg lettere frem, vet hvor du befinner deg og kan betale kjapt og enkelt. For å ivareta at både reise- og mobilopplevelsen blir så optimal som mulig, har vi åpnet for at våre Yng-kunder kan få en 5GB roaming-pakke hver måned som de fritt kan bruke i sone 1-land utenfor EU, sier Skotvedt.

Harryhandel og eksotiske reisemål

Hver sommer reiser mengder av nordmenn på ferie, både innenfor og utenfor EU. Ifølge nye tall fra Telenors mobilnett, er det noen land som skiller seg ut som de mest populære.

- En svipptur over svenskegrensen eller en tur til den spanske solkysten kan friste de fleste. Derfor er det ikke så rart at Sverige og Spania topper roaminglisten innenfor EU. Utenfor EU er det mer eksotiske reisemål som appellerer. Her ser vi at USA og Thailand er de desidert mest populær reisemålene. Nå som sommerferien nærmer seg øker "reise-goodiene" i popularitet. Vi anbefaler derfor våre kunder å ta en ekstra kikk på abonnementet sitt, sier Skotvedt.

Her roames det mest i EU:

1. Sverige

2. Spania

3. Danmark

4. Storbritannia

5. Tyskland

Her roames det mest utenfor EU:

1. USA

2. Thailand

3. Kina

4. Canada

5. Australia

Funnene er basert på ferske tall fra Telenors mobilnett og gjelder Telenors kunder.

Dette gir deg feriefordeler i Yng Goodies

 • Med "Roam i verden" får kunden både Music Freedom og 5 GB ekstra data hver måned som kan utelukkende brukes på populære reisemål utenfor EU. Etter oppbrukt data gjelder Telenors standardpriser. I sone 1 er det et makstak per dag på 100 MB til kr 39. Har du behov for mer, kan du kjøpe en ukespakke (varighet 7 dager) på 3 GB til kr 299. Fri tale, SMS og MMS gjelder uansett. Når datapakken din er brukt opp, stanses dataforbruket og du mottar varsel på SMS. Du slipper da å bekymre deg for dyre telefonregninger når du først er ute på tur.
 • Med "Feriedata" dobles din inkluderte datamengde 3 måneder i året. Alt skjer automatisk og du mottar den ekstra dataen 1. april, 1. juli og 1. desember. Du kan ikke velge andre måneder å få dobbel data i, men det er selvfølgelig Data Rollover på din Feriedata.
 • Med "Ring Utland" får du 4 timer ringetid, som du kan bruke fra Norge til alle land i hele verden.

Music Freedom og SWAP Pluss-forsikring er inkludert i abonnementet. Utenfor EU inngår Music Freedom i goodien "Roam i verden", hvor du har 5GB roaming.

Sone 1 land: USA, Sveits, Serbia, Montenegro, Thailand, Malaysia, Bangladesh, Pakistan, Myanmar, Grønland, Jersey, Ukraina, Australia, Canada, Kina, Færøyene, Hong Kong, Russland, Singapore, Makedonia, Bahrain, Israel, Kuwait, Oman, De amerikanske Jomfruøyene.

Hva kan du gjøre med 5GB data?

 • Facebook: 256 timer surfing.
 • Nettlesing: 222 timer.
 • Youtube: Se 341 Videoer av 3 minutter 30 sekunder hver
 • Whatsapp/mail: Send 170 666 meldinger
 • Google Maps: 85 timers bruk.
 • Skype-samtaler: 22 timer verdt.
 • Spotify streaming: 1 280 sanger (Spotify inngår i Music Freedom).
 • Snapchat: 2 694 videoer.

Kilde: Forbrukeretaten

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, kommunikasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse