Pressemeldinger

Her surfer de mest i Norge

Enten det er tjenester som Netflix, Snapchat eller TikTok – mobildata blir flittig brukt blant nordmenn. Men hvor i landet surfer de aller mest? Fersk statistikk fra Telenors mobilnett viser at Oppland og Trøndelag huser de mest dataglade innbyggerne i landet.
En ny undersøkelse fra Telenor viser at de mest surfeglade i landet oppholder seg i Oppland og Trøndelag.

(Fornebu, 28. oktober 2019) Enten det er tjenester som Netflix, Snapchat eller TikTok – mobildata blir flittig brukt blant nordmenn. Men hvor i landet surfer de aller mest? Fersk statistikk fra Telenors mobilnett viser at Oppland og Trøndelag huser de mest dataglade innbyggerne i landet.

– Nordmenn flest er glad i teknologi og nyter godt av å surfe på verdens raskeste nett. Stadig dukker nye tjenester opp som bringer glede eller forenkler hverdagen. Våre tall viser at de mest dataglade i landet befinner seg i Nord-Fron kommune i Oppland, sier Ric Brown, mobildirektør i Telenor Norge.

Bygger mobilnettet for fremtiden

Mobiltelefonen er med oss overalt, og vi forventer dekning uansett hvor vi er. Uavhengig om du bor nord, sør, vest eller øst i landet, er de aller fleste av oss opptatt av å være tilkoblet og tilgjengelig i hverdagen. For å imøtekommende kundenes behov, investerer Telenor milliarder hvert eneste år for å modernisere og videreutvikle mobilnettet.

– I dag har vi en befolkningsdekning på 99,9 prosent og arealdekning på 84,55 prosent. Dermed kan de aller fleste bruke Telenors mobilnett til akkurat det de ønsker – der de er. Vi skal fortsette satsingen, og bygger nå mobilnettet for fremtiden med tanke på 5G og tingenes internett, samtidig som vi fortsetter å bygge enda bedre dekning, sier Brown.

Våre tall viser at de mest dataglade i landet befinner seg i Nord-Fron kommune i Oppland, sier Ric Brown, mobildirektør i Telenor Norge (Foto: Martin Fjellanger).

Surfeglade nordmenn: brødrene Ingebretsen ga 50 prosent økt mobiltrafikk

Enten det er i jobb- eller privatlivet, nordmenn blir stadig mer avhengig av teknologi og digitale tjenester. Jo mer tilkoblet vi er, desto større blir behovet for et modernisert mobilnett med raskere og høyere kapasitet. Ferske tall fra Telenors mobilnett viser at databruken varierer fra kommune til kommune og at merkedager skiller seg spesielt ut.

– Statistikken viser at det er store variasjoner i databruken i alle landets kommuner – noen måneder bruker vi mer, andre mindre. Bruken går gjerne opp i feriene, men også på flotte høstdager får trafikken et kraftig hopp. Da er folk ute og nyter været, og mobilen er selvfølgelig med, sier Brown og legger til:

– Våre tall viser at spesielt merkedager gir byks i mobilnettet. Nyttårsaften og 17. mai er faste slagere, men den siste tiden har også idrettsarrangement skapt engasjement. Eksempelvis økte mobiltrafikken med 50 prosent da brødrene Ingebretsen løp 1500-meter under VM i Doha. Hvis vi ser på sendekanalen alene ved dette tidspunktet, så økte NRK-trafikken 600 prosent og utgjorde 27 prosent av all trafikk i mobilnettet, sier Brown.

Ferske tall fra Telenors mobilnett viser at Karsten Warholm og brødrene Ingebretsen satt fyr på mobiltrafikken under VM i Doha.

Topp tre dataglade kommuner

Telenor har analysert mobildatabruken blant mobilkunder i perioden januar til september 2019. Oversikten over databruken har resultert i en uformell kåring der Telenor løfter frem de mest surfeglade kommunene i Norge. Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge, reiser for tiden landet rundt for å måle dekningen. Han er godt fornøyd med resultatene.

1. Nord-Fron kommune i Oppland: 7,08 GB per måned.

– Vi gratulerer Nord-Fron med førsteplassen og den uoffisielle tittelen «Norges datahovedstad». Nord-Fron kommune er en fantastisk plass med vakre fjell og daler. Min antagelse er at alle hyttene, fritidsmulighetene og den engasjerte lokalbefolkningen slår inn, eksempelvis i Vinstra-, Skåbu- og Fefor-området. Den langstrakte kommunen har en slående vakker natur, så jeg skjønner godt at mange har vakre bilder de ønsker å dele, sier Bjørn Amundsen.

2. Frøya kommune i Trøndelag: 7,01 GB per måned.

– Frøya kommune finner vi ute i havet i vest, hvor det fantastiske kystlandskapet ligger godt plassert ved Trøndelagskysten. Omkranset av mer enn 5400 holmer og skjær, og med en spredt bosetting, er det godt å se at mobilnettet virkelig brukes både innen oppdrett og fritid. Gratulerer med andreplassen, sier dekningsdirektøren.

3. Sør-Fron kommune i Oppland: 6,80 GB per måned.

– Sør-Fron er en naturskjønn kommune som strekker seg fra Rondane i øst til Jotunheimen i vest. Med sine rundt 3200 innbyggere og hytteområdet Gålå, er det hyggelig at nettopp Sør-Fron er blant de som surfer mest i Norge. Gratulerer med tredjeplassen, sier Amundsen.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen er på sin årlige dekningsturné for 25. året på rad, og gratulerer de dataglade kommunene (Foto: Martin Fjellanger).

Her bor Norges mest surfeglade mobilbrukere

1. Nord-Fron kommune i Oppland: 7,08 GB per måned.

2. Frøya kommune i Trøndelag: 7,01 GB per måned.

3. Sør-Fron kommune i Oppland: 6,80 GB per måned.

4. Nesseby kommune i Finnmark: 6,77 GB per måned.

5. Krødsherad kommune i Buskerud: 6,72 GB per måned.

6. Kautokeino kommune i Finnmark: 6,66 GB per måned.

7. Skiptvet kommune i Østfold: 6,65 GB per måned.

8.Karlsøy kommune i Troms: 6,59 GB per måned.

9. Sirdal kommune i Vest-Agder: 6,56 GB per måned.

10. Hurdal kommune i Akershus: 6,52 GB per måned.

Om undersøkelsen

  • Analysen består av mobildatabruken til Telenors mobilkunder i perioden januar t.o.m. september 2019.
  • Alle som bruker et privat mobilabonnement fra Telenor, er definert som brukere.
  • Snittbruken til brukerne i kommunen bestemmer plasseringen.
  • Postadressen til brukeren definerer kommunetilhørigheten

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, konst. kommunikasjonsdirektør i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse