Pressemeldinger

Gir gratis skylagring til bedriftskunder

En tredel av norske bedrifter er nå i skyen og følger etter de ansatte som allerede bruker ulike skylagringstjenester. Nå gir Telenor bort en terabyte (TB) lagringsplass per ansatt til flere tusen bedriftskunder for å gi bedriften bedre kontroll i skyen.

(Fornebu, 3. november) En tredel av norske bedrifter er nå i skyen og følger etter de ansatte som allerede bruker ulike skylagringstjenester. Nå gir Telenor bort en terabyte (TB) lagringsplass per ansatt til flere tusen bedriftskunder for å gi bedriften bedre kontroll i skyen.

Den enorme lagringskapasiteten som nå gjøres tilgjengelig kommer som følge av at Telenor inkluderer Microsofts lagringstjeneste OneDrive for Business med en TB lagringsplass per ansatt til alle Fri+ kunder. Microsoft har annonsert at i 2015 vil lagringsgrensen opphøre og kundene vil da få ubegrenset lagringsplass. Hver enkelt ansatt i bedriften får dermed tilgang til ubegrenset lagringskapasitet, og bedriften er et skritt nærmere å løse et stort problem.

– Dette er en tjeneste våre bedriftskunder etterspør. Vi vet at de ansatte allerede er i skyen, og flere lagrer ulike filer i sin foretrukne sky. Dette er en utfordring for bedriftene. De trenger kontroll over filer og dokumenter, samtidig som man gjerne vil tilby enkle og effektive arbeidsverktøy til sine ansatte, sier Marina Lønning, leder for bedriftsmarkedet i Telenor Norge.

Nær halvparten i skyen
En fersk undersøkelse Opinion har gjennomført for Telenor viser at 32 prosent av norske bedrifter benytter seg av skytjenester, mens 11 prosent vurderer å ta steget ut i skyen. Det er en oppgang på 9 prosentpoeng fra 2012. Skylagring er et område som bare vil vokse i årene som kommer.

– Skylagring har totalt endret spillereglene i arbeidslivet, og problemet med trege servere og dokumenter som kun er tilgjengelige fra kontoret er historie. Stadig flere beveger seg inn i skyen med sine lagringsbehov, og dette gir økt mobilitet og effektivitet. Derfor er vi glade for å kunne inkludere Microsoft OneDrive for våre Fri+ abonnenter, sier Lønning.

Færre små enn store i skyen
Undersøkelsen viser også at det er færre små bedrifter som har investert i skytjenester enn blant store bedrifter. I bedrifter over 20 ansatte oppgir 43 prosent at de allerede benytter skytjenester. I bedrifter med 5-19 ansatte er tallet 34 prosent, og i bedrifter med 1-4 ansatte er tallet 26 prosent.

– Det er store gevinster å hente for små og mellomstore bedrifter ved å ha en enkel løsning som alle ansatte forstår og lett kan bruke, sier administrerende direktør i Microsoft Norge, Michael Jacobs.

– Med OneDrive for Business kan alle medarbeidere lagre dokumenter de produserer for bedriften på ett sted og ha dem tilgjengelig uansett hvor de er og hvilken enhet de bruker. De trenger kun et brukernavn og passord. Sikkerheten er ivaretatt i verdens ledende datasenter, understreker Jacobs.

Økt fleksibilitet viktigste grunn for skykontoret
Lønning peker på at de ansatte løper foran og at behovet for gode skylagringstjenester er svært store. I tillegg er det krevende for bedrifter å tilby løsningene ansatte foretrekker å bruke uten å miste kontrollen over viktige dokumenter eller sikkerheten.

– Vi vet at 30 prosent av alle ansatte ønsker å jobbe utenfor kontoret, og så godt som alle har en smarttelefon eller nettbrett som man enkelt kan jobbe fra. Man trenger ikke å sitte på kontoret for å få jobben gjort. Men det er en stor og viktig utfordring at filer og dokumenter kan gå tapt når ansatte slutter eller om sikkerhetsnivået ikke er godt nok, sier Lønning.
Undersøkelsen fra Telenor viser at 60 prosent som benytter skytjenester i dag peker på økt fleksibilitet og tilgjengelighet som en av de største fordelene med å være i skyen. 35 prosent peker på sikkerheten som største fordel, mens 25 prosent trekker frem lagringskapasiteten.  

– Dagens arbeidsliv er mobilt, og med sikker skylagring får bedriftene både økt fleksibilitet og økt trygghet, sier Lønning.

– Med OneDrive i Fri+ får abonnenter ubegrenset lagringsplass inkludert. En effektiv, sikker og økonomisk løsning for norske bedrifter, sier Jacobs.

Med Microsoft OneDrive for Business får bedriftene én felles lagringsplattform som kan administreres av IT-avdelingen som sikrer at alle selskapets jobb-filer ligger på et felles sted. Dokumentene blir tilgjengelige via mobil, PC eller nettbrett, og man kan enkelt synkronisere og dele dokumenter med andre i bedriften. Fri+ vil inkludere 1 TB gratis lagring i skyen per ansatt fra 3. november og lagringskapasiteten økes til ubegrenset i løpet av 2015.  

Fakta fra undersøkelse om arbeidslivet i skyen
• 32 prosent av norske bedrifter er i skyen og 11 prosent vurderer å ta steget ut i skyen. Dette er en økning på 9 prosentpoeng fra 2012.
• I bedrifter over 20 ansatte oppgir 43 prosent at de allerede benytter skytjenester, mens i bedrifter med 5-19 ansatte er tallet 34 prosent og i bedrifter med 1-4 ansatte er tallet 26 prosent.
• Av de som tilbyr skytjenester til sine ansatte mener 60 prosent at den største fordelen er økt tilgjengelighet og fleksibilitet, mens 35 prosent mener den største fordelen er bedre sikkerhet/backup. 25 prosent trekker frem økt lagringskapasitet.
• Kun 36 prosent har en plan eller strategi for hvordan de bruker eller vil bruke skybaserte tjenester.
• Oslo og Akershus topper statistikken over bruk av skybaserte tjenester med 37 prosent
• I Midt-Norge er 34 prosent av bedriftene i skyen
• På Sør-/Vestlandet er 33 prosent av bedriftene i skyen
• På det øvrige Østlandsområdet er 29 prosent i skyen
• I Nord Norge er 25 prosent av bedriftene i skyen.

Kilde: Opinion, undersøkelse blant 500 norske bedriftsledere om bedriftenes data- og kommunikasjonsløsninger.

Kontaktperson Telenor:
Kristine Meek, leder for eksternkommunikasjon, tlf: (+47) 918 85 405, epost: kristine.meek@telenor.com
Kontaktperson Microsoft:
Christine Korme, kommunikasjonsdirektør, tlf: (+47) 918 25 519, epost: ckorme@microsoft.com