Pressemeldinger

Fra Jordbærbua i Råde til Russlands grense

Telenor er i gang med en landsomfattende test av mobilnettet. De neste tre ukene vil dekningsdirektør Bjørn Amundsen kjøre landet rundt for å måle dekningen.

(Fornebu, 30. september 2014) Telenor er i gang med en landsomfattende test av mobilnettet. De neste tre ukene vil dekningsdirektør Bjørn Amundsen kjøre landet rundt for å måle dekningen.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsens store årlige Norgesturné for å sjekke Telenors mobildekning er i gang. De neste tre ukene er det tilnærmet nonstop testing. Turen går fra Råde i Østfold til Russlands grense i Sør-Varanger.

Følg dekningsdirektørens turné på Twitter og Facebook:
https://www.facebook.com/dekningsdirektoren
https://twitter.com/Bjorn_Amundsen

Telenors dekningsdirektør kjører hvert år omkring 80.000 kilometer for å teste Telenors mobildekning. Han forklarer den omfattende reisevirksomheten med at det er viktig for han med selvsyn å vite hvordan nettet fungerer, og hvor det må utbedres.

– Dessuten legger jeg opp til møter med kommuner og media nesten hver dag. Disse tilbakemeldingene er helt avgjørende for at vi skal kunne gi kundene vår dekningen de forventer, sier Amundsen.

Unverveis vil Amundsen også  få en god pekepinn på brukeropplevelsen etter den omfattende nettutbyggingen fra Telenors side. Telenor har de siste årene bygget ut 4G landet rundt, og i år har fokuset vært enda bedre dekning i byer, tettsteder og turiststeder, samt innendørs.

1,1 million smarttelefoner med 4G-støtte
Særlig de siste to-tre årene har kundene krevd enda mer av mobilnettet. Bruken har endret seg drastisk etter at stadig flere har fått smarttelefoner og nettbrett med 4G-støtte.

– Vi har 1,1 million smarttelefoner i nettet som støtter 4G, og bygger så raskt vi klarer for at kundene skal få den brukeropplevelsen de etterspør, enten det er tale, bruk av sosiale medier, strømming, chat eller andre datadrivende tjenester, sier Amundsen. 

Her er dekningsdirektørens reiserute:

Ukedag
Dato
Fra
Via
Til
Lørdag
27. sep
Saltnes

Sandefjord
Søndag
28. sep
Sandefjord
Bastøfergen
Sandnes
Mandag
29. sep
Sandnes
Jæren og Lindesnes
Førde
Tirsdag
30. sep
Førde

Kristiansund
Onsdag
1. okt
Kristiansund

Værnes
Torsdag
2. okt
Førde

Fauske
Fredag
3. okt
Fauske

Evenes
Søndag
5. okt
Evenes

Harstad
Mandag
6.okt
Harstad
Vesterålen
Harstad
Tirsdag
7.okt
Harstad

Narvik
Onsdag
8. okt
Narvik
Bardu
Tromsø
Torsdag
9. okt
Tromsø
Brendsholmen
Tromsø
Fredag
10. okt
Tromsø

Tromsø
Lørdag
11. okt
Tromsø
Alta
Hammerfest
Søndag
12. okt
Hammerfest
Nordkapp
Karasjok
 Mandag13. okt
Karasjok
 Kirkenes