Pressemeldinger

Disse stedene har vunnet 4G

Konkurransen «Vi vil ha 4G» resulterte i 26.000 nominasjoner og et enormt engasjement blant de 57 finalistene som knivet om mobildekning på 4G. Nå har juryen kåret 19 vinnere.

(Fornebu, 5. november 2015) Konkurransen «Vi vil ha 4G» resulterte i 26.000 nominasjoner og et enormt engasjement blant de 57 finalistene som knivet om mobildekning på 4G. Nå har juryen kåret 19 vinnere.

I september gikk 20 radioplanleggere i Telenor gjennom de innsendte bidragene og sjekket de enkelte stedenes geografi og eksisterende dekning. Alt for å påse at Telenor kunne levere 4G til akkurat de stedene som var nominert. Til slutt trakk Telenor ut 57 finalekandidater fordelt på tre per fylke.

Finalistene har videre konkurrert om å vise best og mest engasjement på sosiale medier. Hvert sted fikk utdelt en unik hashtag og Facebook-side for å dele sin lokale entusiasme.

Se de elleville bidragene

– I løpet av konkurransen ble nærmere 3000 bidrag delt, over 66.000 liker-klikk generert og over 9000 kommentarer registrert. Engasjementet har overgått alle våre forventninger, sier leder for mobildivisjonen i Telenor, Bjørn Ivar Moen. Han sitter i juryen sammen med landslagsspiller i fotball, Ada Stolsmo Hegerberg.

 ”Name

Flå i Buskerud er et av vinnerstedene. Se flere bilder under relatert.

– Det har vært morsomt og underholdende å følge finalistenes kreative bidrag gjennom konkurransen. Engasjementet har vært upåklagelig, og vi er glade for nå å kåre 19 verdige vinnere, sier Hegerberg.

Den øvrige juryen består av Berit Svendsen (administrerende direktør i Telenor Norge), Bjørn Amundsen (dekningsdirektør for mobilnettet i Telenor Norge), Aksel Lund Svindal (superalpinist og fartsspesialist) og Kjetil Try (administrerende direktør i TRY reklamebyrå).

«Vi vil ha 4G» er en konkurranse hvor steder som ikke er en del av neste års ordinære utbyggingsplan allikevel kan få 4G. I år bestemte juryen at Nordland, Sogn og Fjordane, Hedmark og Møre og Romsdal får to vinnere hver, da det har vært særskilt sterke, kreative og underholdende bidrag fra disse fylkene.

Se listen over vinnere nederst med juryens uttalelse

Enda bedre og raskere opplevelser
4G er pr i dag et rent mobil-datanett, tilpasset effektiv strømming eller nedlasting av film, TV og musikk, bildedeling på sosiale medier samt videokonferanser. I praksis vil 4G gi omtrent like høy hastighet som mange har på wifi (trådløst nett) hjemme.

– Dagens raske utvikling med smarttelefoner og nettbrett stiller helt nye krav til mobilnettet, og med 4G på disse stedene vil kundene oppleve økt kapasitet, høyere hastigheter og bedre surfeopplevelser, både inne og ute, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør for mobilnettet i Telenor Norge. Han ser fram til å starte mobilnett-utbyggingen på stedene som har vunnet konkurransen.

 ”Name

– Som dekningsdirektør er det få ting som gleder meg mer enn en genuint engasjert lokalbefolkning som ser verdien av god 4G-dekning. Jeg er mektig imponert over det store lokale engasjement med alt fra Youtube til rene folkemøter. Derfor ser jeg virkelig fram til å gå i gang med å bygge ut 4G på disse stedene. Det går vi i gang med så snart som mulig, sier Amundsen.

Flere vil få 4G
I oktober kunngjorde Telenor at selskapet igangsetter et gigantisk dekningsløft, og at 4G-utbyggingen vil fremskyndes. Allerede våren 2018 skal befolkningsdekningen bli 99,8 prosent på 4G. 

Telenors i overkant av 7600 basestasjoner vil i tillegg til taledekning også få datadekning med 4G. «Vi vil ha 4G» kommer i tillegg til dette.

Disse stedene vil få 4G-mast fra Telenor:

Finnmark
Kokelv, foreslått av Camilla Svendsen.

Troms
Bygda Lavangsnes i Sjøvegan, foreslått av Elin Mikalsen. 


Nordland
Meløy, foreslått av Tine Bergmo.

Hordaland
Steinstø, foreslått av Vigdis Rykkje.

Sogn og Fjordane
Ålfoten, foreslått av Espen Aleksander Hunvik.
Viksdalen, foreslått av Dag Kjetil Storøy.

Møre og Romsdal
Gjerdsvika, foreslått av Clarence M. Lillestøl.
Trandal, foreslått av Jørn Nydahl.

Akershus
Bjørknes, foreslått av Mette Melby. 

Hedmark
Drevsjø, foreslått av Lars Holtet.
Rendalen, foreslått av Monica Thomassen.

Oppland
Snertingdal, foreslått av Aziz El Edrissi.

Østfold
Hobøl, foreslått av Jens Lippestad.

Vestfold
Andebu, foreslått av Kjetil Karlsen.

Buskerud
Flå, foreslått av Ulf Dokken.

Telemark
Vinje, foreslått av Edvin Berget.

Sør-Trøndelag
Soknedal, foreslått av Mats Kvernemo.

Nord-Trøndelag
Gjerdinga, foreslått av Jan Helge Andersen.

Juryen uttaler:
«Juryens oppgave har vært å vurdere engasjementet fra de 57 finalistene (tre per fylke) ut fra kreativitet, underholdning, effekt og fakta. Det er ikke bare blant finalister at engasjementet har vært høyt, også juryen har latt seg engasjere av kreativiteten de har vært vitne til. Siden de har søkt etter initiativrikdom, har de mest ivrige finalister vunnet fram uavhengig av fylkestilhørighet. Dermed har juryen bestemt at Nordland, Sogn og Fjordane, Hedmark og Møre og Romsdal får to vinnere hver, totalt antall vinnere blir fortsatt 19.»