Pressemeldinger

Aksel gir 200.000 til ParaAlpint

På forsommeren var Aksel Lund Svindal på besøk hos Oslo ParaAlpints sommeravslutning på Tryvann og delte ut en gavesjekk på kr 200.000 fra Akselfondet.
Alt-tekst

(Fornebu 7. juli 2017) De deler de samme drømmene som Aksel Lund Svindal om å lykkes i alpintbakken, men har ikke de samme forutsetningene. Nå har Oslo ParaAlpint fått en håndsrekning fra Aksel-fondet.

På forsommeren var Aksel Lund Svindal på besøk hos Oslo ParaAlpints sommeravslutning på Tryvann og delte ut en gavesjekk på kr 200.000 fra Akselfondet. Pengene skal gå til ParaAlpints lavterskel alpinttilbud for syns- og bevegelseshemmede i Oslo Vinterpark. Målet er å skape et ukentlig treningstilbud som på sikt skal forankres i klubber i Oslo og nærområdene. Pengene vil gå til kurs, trenere, samt utgifter i forbindelse med gjennomføring av trening og samlinger.


Historien om Akselfondet

I 2007 vant Aksel Lund Svindal sitt aller første VM-gull. Det var en veldig spesiell opplevelse, nesten uvirkelig. Ingen hadde forventet at han skulle ta utforgullet, han var ikke blant favorittene.

I 2016 bestemte Aksel, sammen med Telenor, at denne medaljen skulle bli noe mer. De ble enige om å smelte den om og legge litt av gullet i hvert eneste SIM-kort fra Telenor, som symbol på det raskeste mobilnettet.

Samtidig ble det opprettet et felles fond der Aksel over en treårsperiode skal dele ut tre millioner kroner til ting han brenner for.

Flott gest fra et flott forbilde

– Dette er en flott gest fra Aksel, og viser hvilket flott forbilde han er, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobilvirksomheten i Telenor Norge.

– Selv om vi og Aksel er utøvere i totalt ulike disipliner, har vi mye til felles. Vi vet begge at det er summen av de små detaljene over tid som avgjør om du til slutt lykkes. I tillegg, og ikke minst, er vi like ekstremt opptatt av fart! Aksel jobber daglig for å være raskest på ski, og vi jobber for å gi kundene våre Norges raskeste mobilnett. Ved å smelte gullmedaljen i utfor til verdens raskeste mann på ski, og spre gullet i våre SIM-kort, ønsker vi å makere at våre kunder alltid skal ha det raskeste mobilnettet!

En spesiell medalje

Lund Svindal forteller at gullet i utfor-VM fra Åre har en spesiell betydning for ham. Likevel er det ikke den fysiske medaljen som betyr mest.

– Innsatsen bak betyr mye mer. Det hadde vært kult å se på den i premieskapet når jeg en gang legger opp. Nå kommer i stedet fondet til å symbolisere medaljen som mangler. Noe som passer meg fint. Det vi skal gjøre med fondet og menneskene vi skal hjelpe, kommer til å bli mye kulere enn selve medaljen, sier Lund Svindal.

Fakta om Akselfondet

  • Akselfondet skal bidra til at flere får mulighet til å oppleve lek, ski- og idrettsglede på en trygg og god måte.
  • Mottakere kan være enkeltpersoner, grupper eller organisasjoner som gjennom sin innsats sørger for å inkludere flere i fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv eller som gjør en innsats dersom uhellet skulle være ute.
  • Det kan være små klubber eller enkeltpersoner som gjennom mindre beløp kan gjøre en stor forskjell for samfunnet eller sitt lokalmiljø.
  • Det er fondets initiativtager, Aksel Lund Svindal, som beslutter hvem som skal motta midler.
  • Totalt skal det deles ut tre millioner kroner over tre år, og det vil bli gjort mellom seks og åtte tildelinger i året.

Les mer om Akselfondet: http://akselfondet.no/

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge

Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse