Pressemeldinger

4G-fart på juleferie i utlandet

Nå kommer Telenor med godt nytt til kunder som skal på utenlandstur i juleferien. I løpet av året har Telenor åpnet 4G-roaming i hele 34 land.

(Fornebu, 19. desember) Nå kommer Telenor med godt nytt til kunder som skal på utenlandstur i juleferien. I løpet av året har Telenor åpnet 4G-roaming i hele 34 land.

– Vi ser at kundene våre i økende grad ønsker å bruke mobilen på samme måte som hjemme når de er på tur i utlandet. Med stadig flere 4G-avtaler på plass, økes mobilopplevelsen også på utenlandsferien, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobildivisjonen i Telenor Norge. 

Telenors kunder får dermed tilgang til de mest moderne mobilnettene når de er på utenlandstur. For å dra nytte av høyere datahastigheter, kreves det at du har mobiltelefon eller nettbrett med støtte for 4G, samt har skrudd på dataroaming.

Bred 4G-utenlandsdekning
På mindre enn ett år har Telenor Norge etablert en bred utenlandsdekning på 4G. Første avtalen ble åpnet 27. januar i år, og da fikk våre skiinteresserte kunder mulighet til å surfe med 4G-hastighet under skiferien i Sveits. 

– Siden da har vi utvidet dekningen til mange av de landene der det finnes tilgjengelige 4G-nettverk og hvor våre kunder reiser mest. I tillegg har vi også sørget for å legge til rette for 4G-roaming før spesielle arrangementer, som for eksempel fotball-VM i Brasil sist sommer og FNs klimakonferanse COP20 som nettopp er avsluttet i Peru, sier Moen. 

Via Telenors eget selskap i Ungarn tilbyr Telenor 4G-dekning for de av våre kunder som er i Ungarn i forbindelse med håndball-EM for kvinner. Telenor er dessuten godt forberedt på håndball-VM for menn i Qatar i januar 2015. 

– Siden vi vet at mange nordmenn reiser til Thailand nå i jule- og nyttårsferien, har vi nettopp lansert 4G-roaming også med DTAC i Thailand, sier Moen.

Telenor har nå 4G roaming-dekning i følgende 34 land:
Belgia, Brasil, Canada, De forente arabiske emirater, Filippinene, Frankrike, Hellas, Hong Kong, Irland, Israel, Japan, Jomfruøyene (US), Nederland, New Zealand, Peru, Portugal, Puerto Rico, Qatar, Romania, Russland, Saudi-Arabia, Singapore, Spania, Sri Lanka, Storbritannia, Sveits, Sverige, Sør Korea, Taiwan, Thailand, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og USA.

Avtalene sikrer kundene rask nedlasting og opplasting, samt like enkel oppkobling som i Norge.

Telenors tjeneste DataKontroll Utland omfatter også 4G-roaming. Denne tjenesten sperrer kundens datatjenester i utlandet når databruken passerer den forhåndsdefinerte månedsgrensen.

Les mer:

Priser i utlandet, privatkunder
Priser i utlandet, bedriftskunder

DataKontroll Utland, privatkunder
DataKontroll Utland, bedriftskunder

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Kristine Meek, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 918 85 405 E-post: kristine.meek@telenor.com