Pressemeldinger

180.000 reisende får Europas mest moderne mobilnett på T-banen

Telenor utvider mobildekningen i T-banetunellene i Oslo. Fra og med i dag kan 180.000 daglig reisende surfe med 4G-hastighet inne i flere av T-banens tuneller.

(Fornebu, 20. august 2014) Telenor utvider mobildekningen i T-banetunellene i Oslo. Fra og med i dag kan 180.000 daglig reisende surfe med 4G-hastighet inne i flere av T-banens tuneller.

– Vi er svært glade for å kunne tilby høyhastighets mobilnett for de reisende i Oslo. Dette er et nytt skritt på veien mot full 4G-dekning i T-banens tuneller, og vi jobber videre med utbyggingen slik at de reisende skal kunne surfe superraskt i alle Oslos T-banetuneller i løpet av 2015, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor.

I januar fikk 70.000 daglig reisende med Grorudbanen 4G-dekning i tunellene fra Risløkka til Vestli. Nå er det traseene Storo-Nydalen-Ullevål, Majorstuen-Jernbanetorget og Ellingsrudåsen-Tveita, i tillegg til Volvat-tunellen, som er utstyrt med høyhastighets mobilnett. Rundt 180.000 reiser daglig på disse strekningene. 

– Jeg er svært tilfreds med at stadig større deler av T-banenettet får 4G-dekning. Spesielt hyggelig er det å kunne tilby det i T-banetunellen mellom Majorstuen og Jernbanetorget. Det er Norges mest trafikkerte tunell med 35 millioner reisende hvert år, sier Cato Hellesjø, konsernsjef i Sporveien.

Krevende arbeid
– 4G i T-banetunellen gjennom Oslo sentrum er en gladnyhet for veldig mange kollektivreisende. Dette er noe vi i Ruter vet kundene våre kommer til å sette stor pris på, sier Bernt Reitan Jenssen, administrerende direktør i Ruter.
 
Det er Telenor som står for utbyggingen som er et spleiselag mellom NetCom, Tele2 og Telenor. Kunder av alle de tre teleoperatørene vil oppleve at de nå kan surfe med 4G-fart inne i tunellene.

Arbeidet med å bygge høyhastighets dekning på T-banenettet i Oslo er en tidkrevende oppgave, fordi jobben må gjøres i løpet av omkring tre nattetimer mens T-banen er stengt. Det tar derfor tid å komme i mål med utbyggingen, men dekning på enkeltstrekninger vil åpnes fortløpende etter hvert som Telenor er ferdig med utbyggingen.

Ledende i Europa  
– I tunellene vi har åpnet nå har vi lagt 26 kilometer med strålecoax. Det er en kabel som også fungerer som sender, og sender ut signaler kontinuerlig inne i tunellene. For de reisende er dette tilbudet lenge etterlengtet, og jeg er glad for at vi kan fortelle at arbeidet med å bygge Europas mest moderne mobilnett på en T-bane er kommet langt, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen. 

– De reisende vil kunne oppleve at dekningen ikke er helt stabil i starten, men mange vil oppleve gode surfeopplevelser allerede nå, sier dekningsdirektøren.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Informasjonssjef Anders Krokan, tlf 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com
Dekningsdirektør Bjørn Amundsen, tlf 900 21 000, epost: bjorn.amundsen@telenor.com