Pressemeldinger

100 mobil basestasjoner i Agder

Mobilutbyggingen i Agderfylkene er godt i rute, og i forrige uke kunne Telenor sette i drift mobil basestasjon nummer 100.

(Fornebu, 7. april 2014) Mobilutbyggingen i Agderfylkene er godt i rute, og i forrige uke kunne Telenor sette i drift mobil basestasjon nummer 100.  

I går ble Telenors nye basestasjon på Liestølfjell offisielt åpnet ved varaordfører Kari Røynlid i Åseral kommune. 

I 2012 ble det inngått en avtale mellom Telenor og 30 kommuner og to fylkeskommuner i Agder. Avtalen omfattet utbygging av mobildekning og mobilt bredbånd i Agderfylkene, samt en trafikkavtale. Trafikkavtalen har varighet frem til 2017.

3G og 4G
Avtalen innebærer blant annet at Telenor skal bygge ut 99 prosent innendørsdekning i «trehus» for tale og SMS, og 98 prosent innendørsdekning for 3G/4G på mobilt bredbånd.

I mars forhandlet Det digitale distriktsAgder (DDA) og Telenor inn 4G-dekning på 100 basestasjoner som en del av avtalen, og alle de 30 kommunene vil få 4G innen sluttleveransen av utbyggingen.

Tale- og SMS-leveransen skal være ferdig til juli 2015, og utbyggingen av mobilt bredbånd skal være sluttført innen oktober 2016.

Milepæl
– Telenor satser tungt på å ha den beste dekningen, og dagens raske utvikling og bruk av digitale tjenester stiller store krav til mobilnettet. Mobilt bredbånd i form av 4G vil sikre bedre opplevelser og høye surfehastigheter for kundene, sier informasjonssjef i Telenor Norge, Per Aril Meling.

Nå feires altså de 100 første SMS- og talestasjonene, og ny milepæl for tale og SMS er oktober 2014 med leveranse av 26 nye stasjoner.