Youtube-kanalene for deg som elsker konserter

Artisten Anderson .Paak i aksjon

Gjør klar for store musikkopplevelser i stua.

Å være på konsert er en nærmest religiøs opplevelse for mange – i konsertsalen får vi store kunstopplevelser, sammen, til stede i et øyeblikk som aldri lar seg gjenta.

Når det er sagt, er det det fullt mulig å også få fantastiske musikkopplevelser også på nett.

På YouTube finnes det en rekke kanaler som er spesifikt dedikert til storartede konserter, gripende fremføringer, heftige DJ-sett og nedstrippede sangstunder.

Under finner dere noen av våre favorittkanaler. Og husk: Har du T-We-boks, kan du strømme Youtube direkte til TV-en din. Slik fungerer det.

Strøm dine favoritter med stabilt bredbånd fra Telenor

Tiny Desk Concerts

En storfavoritt er den klassiske Tiny Desk Concerts-serien til den amerikanske radiokanalen NPR Music. Her settes store og små stemmer fra hele verden foran et kamera i et særdeles ordinært, men absolutt koselig kontorlandskap. Lyset på kameraet går på, og godstemningen slår til umiddelbart.

Ingen røykmaskiner, lyskastere eller backup-dansere - her er det kun talentet som skinner.

Sjekk ut kanalen her.

La Blogothèque

De fleste av oss har opplevd en konsert eller to før, og noen har kanskje til og med opplevd konserter i Frankrike, men vi lover deg at du aldri har opplevd noe som La Blogothèque før.

La Blogothèque er blant internettets skjulte perler, og tar for seg favorittartistene våre i de mest intime konsertscenarioene man kan tenke seg. Kanalens såkalte “Take Away Shows” filmes i nydelige parisiske bydeler med minimalt av publikum, og gir både nye og gamle slagere en helt annen mening.

Sjekk ut kanalen her.

Boiler Room

“Boiler Room” er et London-basert prosjekt som strømmer livekonserter fra hele verden. Konseptet fokuserer hovedsakelig på musikk innen electronica, house, garage, techno og dub-sjangrene, men har de siste årene også utvidet sitt nettbaserte sortiment og satset på grime, hip hop, jazz og klassisk musikk.

Serien har holdt koken gående i over 10 år nå, og har vist frem ferskt talent fra alt fra New York til Oslo for millioner av internasjonale seere.

En av Boiler Rooms store styrker sies å være at dens algoritmer utfordrer musikksmaken din ved å levere musikk du ikke er vant til og kanskje liker, i stedet for å utelukkende servere det du allerede har smakt på.

Sjekk ut kanalen her.

KEXP

Radiokanalen KEXP-FM i Seattle har vært en populær radiokanal i lokalområdet i nesten 50 år nå, og i løpet av det siste tiåret har nettverket skapt et navn for seg med nydelige livestreams og opptredener på YouTube.

Blant stjernene som har opptrådt der er vår egen Aurora, som har gjort to (!) sett for kanalen med kort mellomrom.

Sjekk ut kanalen her.

BBC Radio One: Live Lounge

BBC Radio One’s Live Lounge er kanskje den oppføringen på lista som flest nordmenn allerede har et forhold til.

Konseptet, som har blitt gjenskapt av Christine Dancke for NRK, er enkelt: Artister som gjester Live Lounge fremfører en låt fra deres eget musikalske bibliotek. I tillegg må bandene og sangerne forberede en coverlåt de kan gjøre, gjerne i en noenlunde nedstrippet versjon.

Resultatet er rått og fengende, og har resultert i mange uforventede melodiske skatter. Hvem kan vel glemme Khalids gåsehud-fremkallende versjon av Tracy Chapmans “Fast Car”? Eller One Directions cover av “Torn” av Natalie Imbruglia?

Sjekk ut kanalen her.

Sofar Sounds

Intime fremføringer, hemmelige spillesteder og en eksklusiv gjesteliste. Sofar Sounds-fenomenet er gull. Konsertene arrangeres i over 400 byer i alle kanter av kloden, og har fokus på likestilling av artister. Her finnes ingen headliners eller oppvarmingsband. Hvert show retter søkelyset på tre forskjellige artister på tvers av sjangergrensene. Scenene er mildt sagt utradisjonelle, da teamet bak Sofar Sounds setter opp show på alt stuegulvet hjemme hos noen til gamle butikker.

Opplevelsen er personlig, spontan og genuin, og de strømmes på Sofar Sounds hjemmesider.

Sjekk ut kanalen her.

Strøm dine favoritter med stabilt bredbånd fra Telenor