Hopp til innhold
4G utbygging av mobilnettet
4G utbygging av mobilnettet
Utbygging av mobilnettet

Dekning – 4G og 3G

Vi lovet dere tidenes dekningsløft på 4G. Nå har fagekspertene i amobil.no avsagt dommen.

Suveren vinner av Norges største dekningstest!

Amobil reiste land og strand rundt for å sjekke mobil datadekning over hele landet, og det er ingen tvil – Telenor er:

  • Best på mobildekning
  • Høyeste hastighetene
  • 4G flest steder

Slik ble testen gjort

Fire personer bega seg ut i hver sin retning fra Oslo. De kjørte fra Kirkenes i øst, til Vestkapp i vest, og fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord. Underveis kjørte de på alt fra brede motorveier rundt de største byene, til smale grusveier på høyfjellet. Med jevne mellomrom stoppet de opp, gjennomførte målinger og regnet ut snitthastigheter. Hver av målebilene ble utstyrt med to mobiltelefoner av typen Samsung Galaxy S5 og resultatet ble: Telenor suverent best, nesten alle steder. Med andre ord: Er du opptatt av dekning og fart, velger du Telenor – norgesmesteren i dekning, og utbyggingen fortsetter i fullt tempo. Les hele testen på amobil.

3,5 millioner har nå 4G -dekning fra Telenor

I dag har 3,5 millioner nordmenn 4G-dekning fra Telenor og i løpet av 2015 skal 9 av 10 nordmenn ha 4G-dekning fra Telenor! I sommer vil du merke dette dekningsløftet i populære hytteområder, feriesteder og selvfølgelig hjemme på din egen terrasse! Utbyggingen av 4G langs kysten gir også en betydelig bedre opplevelse for båtfolket. Les mer om utbygging av mobilnettet.

Innendørsdekning

Vi vet at du bruker mobilen din like mye hjemme som på farten. Og vi vet også hvor frustrerende det kan være når det går tregt å laste ned YouTube-klippet du vil se. Når vi nå bygger ut 4G-dekningen, vil du oppleve vesentlig bedre innendørs 4G-dekning. Det betyr i praksis at du kan få omtrent like høye hastigheter på 4G som mange har på WiFi (trådløst nett).

1200 basestasjoner

Vi fortsetter utrullingen av 4G med ekstra stor geografisk dekning, og Telenor har oppgradert over 1200 siter med 4G på tre måneder! I sommer vil ca 200 kommuner ha 4G-dekning fra Telenor. På utbyggingssiden vår ser du listen med steder som nå har fått bedre dekning.

Hvordan få 4G-fart på mobilen?

For å få tilgang til de høyeste hastighetene må du ha en 4G-mobil (og SIM-kort med 4G-støtte). 
Med mobilabonnementet Mobil XL surfer du med maks hastighet. Har du et annet mobilabonnement kan du bestille tjenesten Full Fart for 59,- per måned og surfe med en fart på opptil 40 Mbit/s. Send BESTILL FULL FART til 1999. Er du bedriftskunde, se oversikt over hvilke abonnement som støtter de høyere hastighetene. 

Få toppfart med Mobilt Bredbånd

Har du Mobilt Bredbånd trenger du utstyr som støtter 4G. Velg miniruter, stor ruter eller modem som støtter 4G i nettbutikken. Her finner du også nettbrett med 4G-støtte.

Intensiv utbygging av 3G-nettet

I tillegg til utbyggingen av 4G over hele landet, har vi også gjennomført en høyintensiv utbygging av 3G-nettet. Så hvis du har en 4G-telefon men ikke 4G-dekning kan du glede deg over at Telenor har oppgradert over 80% av 3G-nettet med den nye teknologien 42 Mbit/s som gir «nesten» 4G hastigheter også der hvor man ikke har 4G-dekning.

Nyttig å vite om dekning

Opplevd hastighet varierer etter abonnement og andre forhold. Les mer om dekning og hastighet.

Nyttig om dekning

 
Få bedre dekning med 4G mobil fra Telenor
 

Ta med deg ditt eget trådløse nettverk, så kan du være på nett der du vil. Se utstyr til Mobilt Bredbånd

Trådløsruter med 4G-støtte gir deg enda bedre dekning
 

Deknings-app

Last ned deknings-appen så kan du sjekke dekningen der du er eller dit du skal.

Last ned fra App Store

Last ned fra Google Play