Oda sørger for at ting funker

Hun elsker koding, sparring med kollegaer – og en runde bordtennis etter lunsj! Bli kjent med Software Developer Oda Vigmostad.

☎️ Hvordan er arbeidsdagen din?

– Jeg har alltid vært glad i koding, sier Oda Vigmostad.

Etter å ha jobbet som privatlærer i koding for elever på videregående skole, valgte hun å fordype seg i faget gjennom en toårig front-end utdannelse på Noroff. Studiene kombinerte hun med jobb på kundeservicesenteret til Telenor, og dermed hadde hun allerede en fot innenfor da selskapet utlyste en stilling som Software Developer vinteren 2022.

– Min daværende sjef visste hva jeg studerte, og tipset meg om jobben – som jeg heldigvis endte opp med å få, smiler hun.

Utviklingen skjøt fart

Kort tid etter at Oda Vigmostad startet i sin nye jobb, gjennomførte Telenor en stor reorganisering.

– Vi ble delt opp i flere team, hvor hvert team fikk ansvar for sitt eget scope på tvers av mange systemer. Det gjorde at jeg, for eksempel, fikk ansvar for alt bredbåndsrelatert på telenor.no. Det økte ansvaret gjorde at utviklingen min skjøt fart, sier hun.

Reorganiseringen innebærer en ny måte å jobbe på, som internt kalles «team first».

– I stedet for at teamet skal gi verdi til et system, er det nå organisasjonen som underbygger teamet. Teamet er satt først, og vi skal få det vi trenger av ressurser og folk for å fullføre prosjektene våre. Dette er absolutt veien å gå, forklarer Vigmostad.

Telenor søker tech-folk med mot til å forandre: Våger du?

Får nettsiden til å funke som den skal

Hva en Software Developer gjør, kommer an på hvilket kodespråk hen bruker. For Oda Vigmostad handler det om å lage funksjonalitet og visuelle elementer på telenor.no.

– Kort fortalt er det min jobb å sørge for at nettsiden oppfører seg slik det er meningen at den skal gjøre, forklarer hun.

Samarbeid og sparring er stikkord for arbeidsdagene på Telenor Fornebu. Og praten fortsetter selvsagt i lunsjen.

– Kollegaene mine er det beste med å jobbe her. De er ikke bare flinke faglig, men er også morsomme å være sammen med. Vi er ofte en stor gjeng på tvers av teamene som lunsjer sammen på en av de tre kantinene vi har her, sier hun.

☎️ Hvordan er miljøet på jobb?

Tre kantiner er ikke den eneste luksusen de ansatte på Telenor Fornebu nyter godt av. Her kan du ta en pust i bakken over et vennskapelig slag biljard, noen runder bordtennis – eller hva med litt shopping?

– Flere dager i året gjøres den ene delen av bygget om til et seks-etasjers kjøpesenter. Det er veldig greit å handle litt klær i lunsjen! Og om bordtennisbordet i vårt bygg er opptatt, er det bare å prøve nabobygget, sier hun.

Det er fortsatt litt flere menn enn kvinner som jobber med koding. Uten at det er noe Vigmostad merker særlig til:

– Det betyr bare at det innimellom kan bli litt mye fotballprat i lunsjen, men det er først og fremst kodingen som er vår felles interesse og som vi snakker mest om, sier hun.

Bli med på utviklingen av Norges råeste tech-miljø!

Digital inkludering

Vigmostad mener Telenor spiller en viktige rolle på flere områder innen samfunnsutvikling.

– Sikkerhetsløsningene våre er viktige for å holde samfunnskritiske tjenester i gang, samtidig må vi sette et godt eksempel når det gjelder bærekraftig utvikling. Utbyggingen av mobilnettet betyr dessuten mye når det gjelder digital inkludering, sier hun og fortsetter:

– Det er viktig at 5G-nettet er landsdekkende, slik at folk i distriktene har samme muligheter som man har i storbyene.

☎️ Hva gjør jobben din viktig?

Kort fortalt: Team-first

Samfunnet forandrer seg. Og det skjer fort. Akselererende teknologiutvikling, demografiske endringer, nye behov – og stadig nye former for trusler gjør at også arbeidsplassene endrer seg.

Derfor bygges Telenor IT nå etter et team-first-prinsipp. Det skal bli slutt på å flytte rundt på folk ut og inn av prosjekter. Nå bygges stabile, godt presterende team med en stående kapasitet.

Teamene skal jobbe raskt, smidig og smart, og hele tiden utfordre etablerte sannheter. Vi satser stort, og skal i løpet av året ansette 50 av Norges skarpeste IT-folk.

Har du det som skal til? Bli med på utviklingen av Norges råeste tech-miljø!

Vil utvikle seg videre

– Jeg har lyst til å utvikle meg videre og få mer ansvar, svarer Oda Vigmostad på spørsmålet om hvordan hun ser for seg de neste årene i Telenor.

– Det betyr ikke at jeg skal bytte stilling eller team, men at jeg vil lære mer om de forskjellige teknologiene og systemene vi allerede jobber med. Helt til den teknologien blir gammeldags og vi må lære noe nytt, sier hun og sikter til hvor fort tech-faget utvikler seg.

 Hun har følgende oppfordring til deg som vurderer en tech-karriere i Telenor:

– Søk! Her er det muligheter for alle, uansett om du liker front-end, cybersecurity eller noe helt annet. Dessuten kan du utvikle deg i akkurat den retningen du vil. Selv har jeg allerede gått fra kunderservice til utvikling, og om jeg vil bli PEN-tester i et helt annet team, så vil Telenor legge til rette for det. Du kan ta deg et år i utlandet om du ønsker et eventyr, eller du kan bli kjent med alle de unge, kule og dyktige folkene som jobber her i Norge, avslutter Oda Vigmostad.

Oda lærer med kollegaene sine

Vi er mange som våger - bli kjent med noen av oss!