Til Digitalmentor

Min Sky - trygg lagring av bilder og video

Med Min Sky kan du lagre, se og dele bilder og videoer trygt og enkelt. Alle som laster ned Min Sky, kan lagre rundt 1000 bilder gratis (2GB). Er du Telenor-kunde, har du mellom 10 og 100 GB lagringsplass inkludert, avhengig av hvilket abonnement du har.

1. Last ned Min Sky

Søk etter Min Sky i søkefeltet, og last ned fra Google Play.

2. Trykk på Min Sky-ikonet

Når appen er ferdig lastet ned, legger den seg i app-menyen din. Trykk for å åpne.

3. Trykk «Opprett ny konto»

Dette gjør du bare én gang.

4. Fyll inn skjemaet

Legg inn telefonnummer og e-postadresse. Trykk deretter «Neste».

5. Oppgi engangskoden din

Du har nå mottatt en engangskode per SMS på ditt Android-nettbrett. Tast inn denne koden. Trykk deretter «Neste».

6. Velg nett

Min Sky bruker automatisk det trådløse nettet du er koblet til (WiFi). Dersom du vil at Min Sky automatisk skal bruke mobilnettet når WiFi ikke er tilgjengelig, huk av for dette. (Kostnader kan påløpe når mobilnettet benyttes). Vi anbefaler at du ikke endrer forhåndsinnstillingene.

7. Start å bruke Min Sky

Trykk «Start å bruke Min Sky».

8. Min Sky laster opp bildene dine

Det kan ta litt tid å få alle bildene lastet opp til skyen.

Slik bruker du Min Sky

Bildene du tar med ditt Android-nettbrett blir automatisk lastet opp i Min Sky når Android-nettbrettet kobles til WiFi. Du kan også laste opp bilder manuelt. Nå skal vi vise deg de viktigste funksjonene i Min Sky.

1. Trykk på Min Sky-ikonet

Den ligger i app-menyen din.

2. Se bilder på tidslinjen

Trykk på klokkesymbolet oppe til høyre.

3. Velg måned eller år

Trykk på den måneden eller det året du vil se bilder fra.

4. Finn et bilde eller en video du vil dele

Finn bildet eller videoen du vil dele. Trykk deretter på «Del» nederst i venstre hjørne.

5. Velg hvordan du vil dele bildet

Du får nå opp flere alternativer til hvordan du kan dele bildet med andre. I vårt eksempel har vi valgt å dele det via MMS, og trykker på «Meldinger».

6. Velg mottaker

Du kan selv legge til en personlig tekst. Legg inn mottaker, trykk deretter send.

7. Trykk på «Historier»

Historier i Min Sky er en funksjon som enkelt og trygt lar deg dele bilder og videoer med venner og familie. Alle som deltar i Historien (og har Min Sky installert) kan legge til egne bilder og kommentere på egne og andres bilder.

8. Legg til bilder/videofiler i historien

Trykk på alle bildene og/eller videoene du vil legge til i din Historie. Avslutt med «Neste».

9. Gi din Historie et navn

Skriv inn navnet du vil gi din Historie. Avslutt med «Neste».

10. Skriv inn navnet ditt

For å vise hvem Historien tilhører, skriv inn navnet ditt. Avslutt med «Opprett»

11. Del Historien din

Du kan dele din Historie med venner og familie, eller beholde det som et personlig album. For å dele, trykk på «Del min Historie».

12. Velg hvordan du vil dele

Du kan nå velge hvordan du vil dele din Historie. I vårt eksempel har vi valgt å dele med Gmailen vår, og trykker på Gmail.

13. Skriv inn mottaker

Skriv inn e-postadressen til mottaker, og fyll inn emnefeltet i e-posten om du vil. Avslutt med å trykke send-symbolet oppe til høyre. Historien er nå delt.

14. Kommenter en historie

Ved å trykke på et av bildene i din Historie, ser du at det er en liten snakkeboble nederst til venstre. Trykk på denne og skriv inn en kommentar.

15. Trykk «Send»

Når du har skrevet ferdig kommentaren din, trykk på «Send» for å publisere den.

16. Passordbeskytt en Historie

Bilder og opplevelser er viktig for oss, og vi ønsker å ta vare på dem uten at de blir allemannseie. Når du lager en historie med bilder du ønsker å beskytte litt ekstra, kan du velge å låse den med et passord. Start med å «sveipe» albumet til høyre.

17. Velg «lås»

Når du har sveipet til høyre, får du opp to alternativer. Velg «Lås».

18. Velg passord

Velg deretter et passord til din Historie. Avslutt med å trykke «OK». Historien er nå låst. Du må selv sende passordet til dem historien deles med. De du deler passordet med får tilgang til historien din. Passord kan fjernes fra en "låst" Historie ved å velge "lås opp".

19. Slett et bilde eller en video

Trykk på bildet/videoen/historien for å åpne. Avslutt med å trykke på søppelbøtteikonet nederst til høyre.

20. Last opp et bilde manuelt

Trykk på meny-symbolet oppe til høyre. Velg deretter «Legg til».

21. Velg album

Velg hvilket album du vil legge opp bilder fra. Vi velger å hente bilder tatt med mobilkameraet.

22. Start opplastingen

Marker det eller de bildene du vil laste opp. Trykk deretter «Last opp».

2/9