Til Digitalmentor

Nyttige kameratips

Kameraet på din Android-nettbrett kan være veldig nyttig i hverdagen. Om du alltid har din Android-telefon med i vesken, kan du raskt ta den opp og ta bilder av ting du trenger. 

Her kommer vi med noen nyttige eksempler på situasjoner i hverdagen der du kan ha nytte av fotografisk hukommelse.

Hvor parkerte jeg bilen?

Har du også glemt hvor du parkerte bilen da du satte den fra deg på Gardermoen og dro på 14 dagers ferie? Det trenger du ikke lenger. Før du forlater parkeringshuset tar du bilde av bilen din og bokstaven/nummeret der du står parkert.

Hvor lenge har jeg betalt for?

Hender det at du blir usikker på når parkeringstiden din går ut? Ta bilde av parkeringslappen, så kan du sjekke når du blir usikker.

Hva skulle jeg handle igjen?

Har den gule Post-it-lappen din med dagens gjøremål blitt borte? Ta bilde av den før du går hjemmefra, så gjør det ikke noe om den krøller seg nederst i lommeboken.

Hva eier jeg egentlig?

Skulle du være så uheldig å bli utsatt for brann, vannskade eller tyveri i huset ditt, må du ta i bruk hus- og innboforsikringen. Da må du også liste opp hvilke verdier som er skadet eller blitt borte. En god idé er derfor å ta bilde av verdisakene i skuffer og skap 1-2 ganger i året. Ta samtidig bilder av det du har hengende på veggen, og oversiktsbilder av hvert enkelt rom. Slik får du lett oversikt over verdiene dine.

Rot i kvitteringene?

Veldig mange av oss har en roteskuff eller -skap med kvitteringer for alt fra vaskemaskin til julegaven du ga bort i fjor. Hva med å ta bilde av kvitteringene dine i stedet? Da kan du lett finne tilbake til dem når du trenger det – og ikke minst slette det som ikke lenger er relevant.

Få orden på reisedokumenter

Når du reiser, kan det være mange papirer å holde styr på. Ta bilder av billetter, hotell- og bilreservasjon og eventuelle andre papirer du trenger å passe ekstra godt på. Da har du en ekstra back-up om noen av papirene skulle bli borte.

Testament

Har du skrevet testament, kan du oppbevare en egen kopi som en bilde. Husk å ta bilde av alle sidene.

Husk brukernavn og passord

Synes du det blir mange brukernavn og passord å huske på? Skriv dem opp på en lapp, og ta bilde av den.

Reklamere på noe eller skaffe en ny del?

Har overmadrassen din gått i stykker, eller du trenger en ny del til vaskemaskinen? Enkelte ting kan være vanskelig å ta med seg til butikken uten videre. Da kan du ta bilde av dem og vise frem i stedet. Bilder på en Android-nettbrett er også veldig praktisk å ha dersom du skal klage på en jobb en håndverker har gjort og trenger dokumentasjon. Eller hvis du f.eks skal leie bil, og ser at bilen har en bulk når du får den. Ta bilde av bulken, så har du dokumentasjon dersom det skulle oppstå en tvist i etterkant.

1/3