Til Digitalmentor

Kom i gang med Instagram

Instagram er en app for bilde- og videodeling. Her kan du laste opp bilder og videoer, redigere – og dele dem med andre.

Du velger selv om bildene og videoene dine skal være tilgjengelige for alle, eller kun for brukere du selv har godkjent. Andre kan kommentere og like det du publiserer, på lik linje som du selv kan kommentere og like det andre legger ut.

1. Trykk på Instagram-ikonet

På de fleste Android-nettbrett vil appen være forhåndsinstallert. Om du ikke finner den, kan det hende du må laste den ned fra Google Play.

2. Registrer deg

Du kan velge om du vil registrere deg ved hjelp av e-post, telefonnummer eller Facebook. Siden vi har registrert Facebook-konto, velger vi «Fortsett som Anne Olsen».

3. Instagram mottar informasjon om Facebook-profilen din

Trykk «OK».

4. Velg et brukernavn

Skriv inn ønsket brukernavn og trykk «Neste».

5. Følg Facebook-vennene dine

Du får nå opp et bilde som viser hvilke av Facebook-vennene dine som også er på Instagram. Trykk «Følg alle» for å følge dem. Vi har ingen Facebook-venner ennå, og trykker «Neste».

6. Finn kontakter

Du kan også få hjelp til å finne ut om telefonkontaktene dine er registrert på Instagram. For å gjøre dette, trykker du på «Søk etter kontakter».

7. Følg flere personer

Instagram foreslår personer du kan følge. For å gjøre det, trykk på «Følg»-knappen til høyre for personene. Når du er ferdig, trykk i V-feltet øverst til høyre.

Utforsk Instagram

Søk etter personer

Trykk på forstørrelsesglasset nederst på skjermen, og trykk på «Søk» øverst på skjermen. Deretter trykker du på «Personer» og skriver du inn navnet på personen du leter etter.

Søk etter emner

Trykk på forstørrelsesglasset nederst, deretter på «Søk», etterfulgt av «Emneknagger» øverst. Skriv inn hva du ønsker å finne bilder av, for eksempel «Appelsiner». Da kommer det opp en emneknagg som heter «#appelsiner». Trykk på denne.

Da får du opp bilder av appelsiner

Du kan bla deg gjennom alle Instagram-bilder som er merket med «#appelsiner».

Rediger profil

Gå til profilen din ved å trykke på ansiktsikonet nederst til høyre på skjermen. Trykk deretter «Rediger profil». Her kan du blant annet legge inn navn og noen ord om deg selv.

Fyll ut info

Skriv inn navnet ditt, biografien og kjønnet ditt. Trykk deretter på V-symbolet oppe til høyre for å lagre.

Slik ser profilen din ut

For å velge nytt profilbilde kan du trykke på rundingen øverst til venstre. For å se hva personene du følger har lagt ut: Trykk på hjemsymbolet nederst til venstre.

3/4