Til Digitalmentor

Slik får du kontroll over databruken din

De fleste av Telenors mobilabonnement inkluderer en datapakke. Hvor mye data du kan bruke før du har brukt opp pakken din, er det ikke så lett å gjette seg til.

For å unngå overforbruk, kan du aktivere Datakontroll Norge. Da vil du bli varslet når du nærmer deg grensen for hva du kan bruke. Og når inkludert datamengde er nådd, stoppes datatrafikken - og starter igjen når en ny måned begynner.

Skulle du ha behov for større datamengde enn det som er inkludert, kan du enten oppgradere til et abonnement med mer data inkludert, eller bestille tilleggspakker for å surfe videre. Sjekk med din mobiloperatør dersom du ikke har et Telenor-abonnement.

Du kan bestille Datakontroll Norge på tre måter:

1) Gå inn på Mine Sider på telenor.no
2) Bestille via SMS ved å sende Bestill DKN til 1999.
3) Laste ned appen «Mitt Telenor».

Det beste er å laste ned appen «Mitt Telenor». Da har du enkel tilgang til ditt forbruk rett på mobilen. Hvordan du laster ned appen og bruker den, kan du lære mer om i Steg 7.

Datakontroll Utland

Alle med Telenor-abonnement har Datakontroll Utland som en del av abonnementet. Tjenesten blir aktivert straks du begynner å bruke data i utlandet. Den gjør at du mottar SMS-varsling og blir stoppet fra å bruke mer data når du overskrider en beløpsgrense. Standard beløpsgrense er 500 kroner per måned, men du kan selv velge å endre dette ved å gå inn på Mine Sider på telenor.no. Merk at Datakontroll Utland ikke dekker kjøp av ekstra datapakker dersom du bestiller det.

3/3