Til Digitalmentor

Gjør din iPhone klar til bruk

Når du slår på iPhone for første gang, møtes du av en hilsen. iPhone sier «Hello» på mange ulike språk. Nå skal vi vise deg hvordan du setter opp din iPhone for første gang.
Unlock

1. Unlock

Om du har satt i SIM-kortet ditt, vil iPhone umiddelbart forsøke å få dette aktivert. Trykk «Unlock».

PIN-kode

2. PIN-kode

Tast inn PIN-koden som står på arket SIM-kortet ditt var festet til, og trykk «OK».

Språkvalg

3. Velg språk

Du kommer nå tilbake til språkvalgene. Velg språk ved å trykke «Norsk Bokmål».

Region

4. Velg region

Så velger du region ved å trykke på Norge.

Nettverk

5. Finn nettverk

For å komme videre trenger du internettforbindelse. iPhone vil søke opp tilgjengelige trådløse nettverk (WiFi) der du befinner deg. Trykk på navnet på det nettverket du skal bruke, eller velg «Bruk mobilforbindelse». I vårt eksempel går vi videre med å bruke mobilforbindelse.

WiFi

6. Koble til WiFi

Ønsker du å kople deg til WiFi, vil du få beskjed om å legge inn koden som gir deg adgang til nettverket. Tast inn riktig passord. Bruker du nettet ditt hjemme, finner du koden på baksiden av ruteren din. iPhone har nå nettforbindelse på den ene eller den andre måte, og vil nå aktiveres.

Stedstjenester

7. Stedstjenester

Aktiverer du «Stedstjenester», kan apper og enkelte nettsteder bruke informasjon fra mobilnettverk eller trådløse nettverk til å bestemme din posisjon. En app kan for eksempel bruke stedsdata og stedssøk for å hjelpe deg med å finne kafeer eller kinoer i nærheten. Gjør et valg for å gå videre.

Konfigurer

8. Konfigurer ny iPhone

Nå får du spørsmål om du skal konfigurere iPhone som ny eller gjenopprette fra en sikkerhetskopi. Dersom dette er din første iPhone, trykker du «Konfigurer som ny iPhone».

Apple-ID

9. Apple-ID

Du får nå spørsmål om Apple-ID. Dette kan du lese mer om under punktet Opprett Apple ID. Men akkurat nå velger vi å trykke på «Hoppe over dette trinnet», og bekreft med «Ikke bruk».

Betingelser

10. Aksepter vilkår

For å kunne komme videre, må du nå akseptere vilkår og betingelser. Aksepter ved å trykke på «Enig» nede i høyre hjørne.

Aksept

11. Bekreft igjen

Bekreft ved å trykke «Enig» når spørsmålet kommer igjen.

Fingeravtrykk

12. Registrer fingeravtrykk

Din iPhone vil nå registrere fingeravtrykket ditt. Dette er en smart liten finesse som gjør at din iPhone vil kjenne deg igjen bare ved at du tar på Hjem-knappen. Det gjør at du slipper å taste kode hver gang du skal åpne telefonen. Legg tommelen på Hjem-knappen for å starte registreringen.

Tommelen

13. Registrer fingeravtrykk

Hold tommelfingeren på Hjem-knappen og følg instruksjonene. Du må løfte fingeren opp og ned noen ganger for at hele avtrykket skal bli registrert. Når du er ferdig, kan du låse opp din iPhone med ditt fingeravtrykk. Men først står det igjen noen ting som må på plass. Trykk «Fortsett»

Sikkerhetskode

14. Opprett sikkerhetskode

Opprett en sikkerhetskode for din iPhone. Denne er grei å ha om fingeravtrykket skulle svikte. Koden skal bestå av fire tall. Velg en kombinasjon som er enkel for deg å huske, og noter gjerne koden på en lapp som du henger et smart sted.

App-statistikk

15. Dele statistikk?

Nå får du spørsmål om du vil dele app-statistikk. Her kan du velge mellom «Send automatisk» som gjør at du deler informasjon med utviklere, eller «Ikke send» som gjør at du ikke deler informasjon om din bruk. Det er mulig å endre dette senere om du skulle skifte mening. Gjør et valg for å gå videre.

Standard visning

16. Velg visning på skjermen

Nå er snart din iPhone klar til bruk. Men først må du fortelle den om du ønsker en standard visning av skjermen, eller om du synes at dette er smått og du ønsker en zoomet variant. Trykk på de to alternativene for å se hva du liker best.

Visning

17. Bekreft visning

Når du har bestemt deg, trykk «Neste» på den visningen du trives best med.

Hurra

18. Du er klar!

Endelig er du klar til å begynne å bruke din iPhone. Trykk på «Kom i gang» for å begynne.

3/8