Til Digitalmentor

Slik blir du kjent med ditt Android-nettbrett

Vi skal nå gi deg en liten omvisning på ditt Android-nettbrettet. Denne guiden tar utgangspunkt i en Samsung Galaxy Tab S. Merk at de ulike Android-nettbrettene har fysiske forskjeller. Det er derfor ikke sikkert at beskrivelsen under passer 100 prosent til ditt nettbrett.
Hjemknapp

Hjem-knappen

Hjem-knappen er den store runde knappen under skjermbildet. Du kan alltid trykke på denne for å komme tilbake til Hjem-skjermen. Når du har trykket på Hjem-knappen, forlater du appen eller programmet der du er. Vil du tilbake til det du holdt på med, trykker du bare på den aktuelle appen på nytt, og kan fortsette der du var.

Port for lader

Port for lader

På siden av nettbrettet er åpningen for laderen. Selve laderen var en del av utstyret du fikk med da du kjøpte nettbrettet ditt. Sett laderen i nettbrettet og koble til strøm, så får du ladet opp.

Lad nettbrettet fra pc

Lad nettbrettet fra pc

Du kan også lade nettbrettet ved å koble den direkte til en pc. Da setter du ladekontakten i nettbrettet, tar av støpselet, og setter den ledige delen av ledningen i en USB-port på pc-en din.

Sjekk kabelen

Sjekk kabelen

En pc har som regel åpning for flere ulike ledninger, så sjekk at kabelen kommer på riktig sted.

Slik ser USB-porten ut.

USB-port

En pc har som regel åpning for flere ulike ledninger, så sjekk at kabelen kommer på riktig sted. Bildet over viser en USB-port.

Volumknapper

Volumknapper

Volumknappene finner du øverst på ditt Android-nettbrett. Ønsker du å regulere lyden opp og ned, gjør du det ved å trykke til høyre eller venstre på knappen.

Dvaleknappen

Dvaleknappen

Øverst på nettbrettet finner du også dvaleknappen. Et trykk på den gjør at nettbrettet går i dvale. Dermed sparer du strøm, og unngår at noe skjer dersom du kommer borti skjermen. Du kan fortsatt motta meldinger, alarmer og andre varslinger selv om nettbrettet er i dvale. Du kan også høre på musikk. Et nytt trykk på dvaleknappen vekker nettbrettet til live igjen.

Hovedkamera

Hovedkamera

Ditt Android-nettbrett er utstyrt med to ulike kameraer. Bak ser du kameraåpningen som brukes når du tar bilder eller video.

Frontkamera

Frontkamera

Det er også et lite kamera foran, rett over skjermen. Dette brukes om du skal ha videosamtale eller ønsker å ta et selvportrett (en såkalt «selfie»).

Høyttalere

Høyttalere

Det finnes to høyttalere på nettbrettet ditt. En på hver side av skjermen.

Mikrofon

Mikrofon

Nettbrettets mikrofon befinner seg nederst på nettbrettet.

Hodetelefoner

Hodetelefoner

Det lille runde hullet i det ene hjørnet er åpningen for hodetelefoner. Du kan bruke hodetelefoner med eller uten mikrofon. Har du mikrofon, fungerer hodetelefonen din som et handsfree-sett. Du kan bruke alle standard øreplugger eller hodetelefoner. Det viktigste er at de har en plugg som passer, en såkalt mini-jack.

SIM-kort

SIM-kort

Ditt Android-nettbrett kommer i varianter med og uten mulighet for SIM-kort. Har du et nettbrett som ikke støtter SIM-kort, trenger du trådløst internett for å komme på nett. Med et nettbrett med SIM-kort, kan du koble til internett overalt der det er mobildekning.

Sett inn SIM-kort

Sett inn SIM-kort

I pakken som fulgte med nettbrettet ditt, lå det også en liten flat pakke med en bitteliten «binders» i. Enden av denne putter du inn i det lille hullet slik at skuffen dyttes ut. Plasser deretter SIM-kortet inn i skuffen, og sett skuffen på plass igjen.

1/8