Mer om Familiebonus

Spørsmål og svar

?

Hva koster Familiebonus?

Det koster ingenting. Dette er noe du får når du er kunde hos oss.
?

Hvilke produkter inngår i Familiebonus?

Følgende produkter gir Familiebonus: Mobilabonnement (privat og bedrift, inkludert utgåtte), SWAP, Mobilt Bredbånd, Bredbånd, Fiber og Hjemmetelefoni.
?

Hvor mange produkter må man ha for å få ekstra data?

For å få bonusdata hver måned trenger du minimum tre produkter, og det ene må være et privat mobilabonnement. Du kan opprette Familiebonus med kun to produkter, men du får ikke ekstra data før du har et tredje produkt. Det er ingen grense for maks antall produkter.

?

Hvis jeg inviterer noen, vil produktene til det nye medlemmet gjelde fra første stund?

Produktene til et nytt medlem vil gjelde fra den 1. i neste måned, men det nye medlemmet kan bruke av eksisterende bonusdata med en gang såfremt han/hun har et privat mobilabonnement.
?

Jeg har invitert noen til min Familiebonus, men jeg får ikke opp hvilket abonnement de har?

Dersom du har invitert noen med bedriftsabonnement, så vil disse først bli aktive i avtalen fra den 1. i neste måned – samtidig som de begynner å tilføre bonusdata. I mellomtiden vil du i Mitt Telenor-appen kun se den invitertes navn.
?

Kan jeg som er bedriftskunde få Familiebonus?

Med et bedrift mobilabonnement kan du være med i en Familiebonus og abonnementet ditt gir bonus, men du kan dessverre ikke bruke av bonusdataen. For å kunne bruke bonusdata må du være bruker av et privat mobilabonnement.

Har du selv et bedriftsabonnement, men står som eier av abonnementet til barnet ditt kan du opprette en Familiebonus på det abonnementet.

?

Jeg har både Bredbånd og Hjemmetelefon, kan jeg få Familiebonus?

Ja, men da må du også opprette et privat mobilabonnement - slik at du kan få bonus. Våre abonnement finner du her

?

Jeg har blitt med i en Familiebonus. Når får jeg ekstra data?

Nye medlemmer kan bruke av fellespotten med bonusdata fra dag 1, men nye produkter vil først bidra med ekstra data fra den første neste måned.
?

Vil produktene til et nytt medlem gjelde fra første stund?

Produktene til et nytt medlem vil gjelde fra den 1. i neste måned, men det nye medlemmet kan bruke av eksisterende bonusdata med en gang dersom det er et privat mobilabonnement. Medlemmer med bedriftsabonnement kan ikke bruke bonusdata.
?

Går invitasjonen til nye medlemmer til juridisk eier eller bruker?

Den går til nummeret du har valgt, men bruker kan ikke velge å bli medlem av en Familiebonus, det er det kun en eier som kan.

?

Kan jeg være medlem av flere Familiebonuser samtidig?

Nei. Du kan kun være medlem av en Familiebonus av gangen.
?

Kan jeg endre fordeling av bonusdata etter at jeg har satt en grense?

Ja, dette kan du endre når du vil i Mitt Telenor-appen, men det har ikke tilbakevirkende kraft. Dersom ditt medlem Ola allerede har brukt 2 GB av dataen kan han få ny grense på 1 GB, og får da ikke lov til å bruke mer.
?

Hvordan inviterer jeg flere medlemmer inn i min Familiebonus?

Dette gjør du enkelt i Mitt Telenor-appen. Det er ingen maksgrense for hvor mange som kan være med i samme Familiebonus.
?

Hvorfor står jeg oppført med færre medlemmer enn jeg har i min Familiebonus på Mine sider?

Dersom du har invitert noen med bedriftsabonnement, så blir ikke disse aktive medlemmer før ved månedsskiftet. Fra den 1. i neste måned vil de telles som medlemmer, og deres bedriftsabonnement vil gi 0,5 GB bonusdata.
?

Jeg har avsluttet en Familiebonus, kan jeg opprette en ny?

Hvis du avslutter en Familiebonus kan du ikke opprette en ny Familiebonus før den første neste måned.
Vis flere spørsmål og svar