Feilsøk Norton Internet Security

På denne siden finner du forslag til løsninger dersom du opplever problemer med Norton.

Har du Norton Internet Security?

Alle bredbåndsabonnement fra Telenor har en lisens til Norton Internet Security inkludert. Du kan også kjøpe ekstralisenser for å ha programmet aktivert på flere maskiner. Norton Internet Security er ikke lenger inkludert i våre Mobilt Bredbånds-abonnement. Les mer om hva dette betyr.

Noen kunder har ved en feil fått flere inkluderte lisenser, som kommer til å bli sagt opp. Det er tilfeldig hvilke maskiner som har fått Norton aktivert med lisensene som skal sies opp.

Dersom Norton melder at abonnementet er avbrutt, velg å aktivere og du blir bedt om å taste inn en PIN-kode. Denne finner du ved å klikke 'Administrer lisenser' på høyre side etter å ha logget inn på Mine sider. Her kan du også bestille og avbestille ekstralisenser.

Se hvordan du aktiverer Norton på nytt.

?

Får du feilmeldingen 'Abonnement avbrutt'?

Får du meldingen Telenor har avbrutt tjenesten betyr dette som regel at lisensen ikke lenger er aktiv. Det skyldes i de fleste tilfeller at bredbåndabonnementet er sagt opp.
Denne meldingen kan også dukke opp i tilfeller der abonnementsforholdet blir endret. I disse situasjonene betyr ikke det at Norton Internet Security er kansellert av Telenor, men at du midlertidig har mistet tilgang. Velg å aktivere tjenesten på nytt når du får melding om avbrutt tjeneste. Se hvordan du aktiverer på nytt her.
Blir du bedt om å taste inn en PIN-kode/Aktiveringskode, finner du denne på Mine sider.
?

Bruker du Mac?

Vi har dessverre grunnet tekniske problemer ingen Norton-versjon for Mac med El Capitan eller Sierra operativsystem. Vi beklager dette. Hvis du bruker en tidligere versjon, kan du laste ned Norton fra Mine sider.
?

Har du Norton Antivirus eller Norton 360?­

Tidligere var det mulig å bestille Norton Antivirus og Norton 360. Disse produktene avvikles 21. mars 2016. Er de installert på noen av dine maskiner, vil de bli deaktivert og melde at tjenesten er avbrutt mellom 21. mars og 21. april 2016.

For fortsatt å være beskyttet må du avinstallere programmet og laste ned Norton Internet Security, fra Mine sider. Her kan du også bestille og avbestille lisenser.

Avinstallasjon kan gjøres med verktøyet Norton Remove and Reinstall Tool.

Installasjon av Norton Internet Security gjør du ved å logge inn på Mine sider, velg 'Administrer lisenser' på høyre side, trykk 'Last ned' og følg anvisningen på skjermen.

?

Trenger du PIN-koden til din lisens?

Laster du ned Norton Internet Security fra Mine sider, trenger du vanligvis ikke din PIN-kode for å aktivere antivirusprogrammet.

Trenger du likevel PIN-koden til din Norton-lisens, kan du finne den på Mine sider. Se dine lisenser og PIN-koder

?

Skal du overføre en lisens fra en datamaskin til en annen?

Ønsker du å overføre Norton Internet Security fra en datamaskin til en annen, må du laste ned programmet på nytt til den ønskelige datamaskinen.

Logg inn på Mine sider for å laste ned Norton Internet Security

Dersom du ikke har en ledig NIS-lisens, vil du etter installasjonen få valget om å kjøpe en ny lisens eller overføre den eksisterende. Klikk Deaktiver på lisensen du vil overføre, så kan du deretter aktivere lisensen på den nye maskinen.

?

Avinstallere Norton?

Norton Removal Tool er et verktøy som avinstallerer alle Norton-produkter fra datamaskinen. Programmet benyttes når du ikke kan avinstallere Norton på vanlig måte. Last ned Norton Remove and Reinstall Tool (norton.com)

Vent til Norton Removal Tool er ferdig, klikk Restart.

Datamaskinen din vil starte på nytt og du kan installere Norton på nytt dersom du ønsker det. Last ned NIS fra Mine sider

?

Skal du avinstallere annen sikkerhetsprogramvare?

Dersom du har behov for å avinstallere sikkerhetsprogramvare, anbefaler vi at du tar kontakt med produsenten for hjelp til dette.
?

Kjøpt ny datamaskin med Norton Internet Security installert?

Når du kjøper ny pc følger det ofte med en prøveversjon av Norton Internet Security. Ønsker du heller å ta i bruk Norton som følger med ditt abonnement, er løsningen enkel. Avinstaller og installer på nytt (se spørsmål og svar om 'Avinstallere Norton').
Vis flere