Fiber

Bredbånd via fiber betyr høy fart og svært stor kapasitet i nettet til alt du og familien ønsker å gjøre.  Fiber har lik opp- og nedlastingshastighet og oppleves som svært stabilt. 

Sjekk om du kan få fiber

Fiberabonnement

?

Hva er fiber

Med fiber sendes signalene ved hjelp av lys. Selve kjernen i fiberlinjen består av glass, og det brukes små sendere som genererer lys. Det benyttes gjerne flere farger på lyset som sendes parallelt inn i fiberkabelen. Dermed er det mulig å overføre enorme mengder data med nær sagt lysets hastighet i en og samme kabel.

?

Hvilke egenskaper har fiber

Fiber er i dag den teknologien som kan gi mest kapasitet og høyest hastighet på bredbåndet. Det er i utgangspunktet ingen begrensning på hvor mye data som kan overføres samtidig.

Fiberkabelen trekkes helt inn i boligen og det er i praksis kun utstyret du har hjemme, slik som kabling i huset, rutere, trådløst nett etc., som setter hastighetsbegrensningene på fiberbasert bredbånd. 

?

Hvilke andre fordeler har fiber

I tillegg til den enorme kapasiteten, har bredbånd over fiber symmetrisk opp- og nedlastingshastighet. Det vil si at det er like raskt å laste ned data som det er å laste opp. Fiber er også ansett for å ha det mest stabile bredbåndet.