Vi oppgraderer bredbåndssentraler fra Kristiansand til Hammerfest. Dette betyr at over 1 million husstander får raskere bredbånd.
Vi oppgraderer bredbåndssentraler fra Kristiansand til Hammerfest. Dette betyr at over 1 million husstander får raskere bredbånd.
Vi oppgraderer bredbåndssentraler fra Kristiansand til Hammerfest. Dette betyr at over 1 million husstander får raskere bredbånd.

Flere får høyere hastighet på bredbåndet

Telenor har oppgradert bredbåndsnettet, og kan tilby flere kunder høyere hastigheter på bredbåndet. Våre kunder kan være trygge på at de får det nyeste og beste av hva teknologien byr på.

Kundene etterlyser høyere hastigheter på bredbånd

For å møte våre kunders behov vil bredbånd over kobbernettet (ADSL/VDSL) fortsatt være et viktig satsningsområde. Telenor investerer årlig over 4 milliarder kroner i ny teknologi for at kundene våre skal oppleve høyere hastigheter og færre feil.

Høyere hastigheter

I 2014 lanserte vi nye bredbåndsabonnement med klare fordeler for kundene våre. Den største forskjellen fra tidligere er at flere vil kunne få nedlastingshastighet på rundt 20 Mbit/s, samtidig som vi øker høyeste tilgjengelige hastighet. I tillegg vil kundene få høyere opplastingshastighet ved sending av data, som er spesielt viktig med økende bruk av for eksempel hjemmekontor, skylagring og bildedelingstjenester.
Avhengig av bostedsadresse i forhold til nærmeste sentral vil vi kunne levere hastigheter helt opp til 60/21 Mbit/s. 
Sammenligner vi med kunder som har fiber, har rundt halvparten av disse abonnement med hastigheter mellom 10 og 30 Mbit/s. De nye hastighetene over kobbernettet vil dekke behovet for de aller fleste.

Økt bruk av VDSL-teknologi

Bredbånd basert på VDSL-teknologi gir enda mer stabile linjer sammenlignet med tilsvarende hastigheter over ADSL-teknologi. Mens det har vært vanlig praksis å selge bredbånd over ADSL med hastighet på "opptil 20 Mbit/s", har det i realiteten vært svært få kunder som har kunnet få denne hastigheten. Våre beregninger viser at et tilsvarende 20 Mbit/s-abonnement basert på VDSL vil gi hastigheter på rundt 20 Mbit/s.

Med de hastighetene vi tilbyr, vil de fleste få en god opplevelse med TV- og videostrømming, og opplastning av bilder til skyen - også når mange deler linjen.

Vi bygger ut

Se filmen som enkelt forklarer bredbåndsutbyggingen som vil gi høyere fart og mer stabil internettforbindelse.

Bedre bredbånd

Superraskt bredbånd i Skaun kommune der innbyggerne lenge har slitt med dårlig bredbåndsforbindelse.

Fiber til Åfjord

Vi legger sjøkabel med fiber til sentralene og benytter oss av det eksisterende kobbernettet for å legge bredbånd.

Fant du informasjonen du lette etter?