Vaffelpizza! Lompechips! Her er den perfekte TV-maten i påsken

Tips til TV-mat i påsken

Disse rettene sørger for prikken over i-en når du ønsker deg litt ekstra kos foran skjermen.

Iren Udnæs, markedssjef for fastnett og TV i Telenor, er et selverklært matvrak. Hun blogger om mat, elsker å poste bilder av rettene sine på Instagram og bruker en god slump av lønna på å sjekke ut nye og spennende spisesteder.
I påskens store helligdager gleder hun seg til tradisjonelle påskemåltider sammen med kjæreste og familie - da med TV-en avslått.
Men i påskens øvrige dager, kan det hende hun lager noe enkelt og godt som kan nytes i stua foran TV-skjermen.
– Innimellom kan det være koselig med noe lett og enkelt som vi kan spise mens vi ser krim eller påskequizen, sier Iren.
Hvis man skal spise i sofaen, er det én regel som gjelder - at maten kan spises med hendene, uten for mye kliss og søl.
Vi har bedt Iren om å dele oppskrifter på litt TV-vennlig påskekos.
– Lompechips med ricottakrem er blitt min nye snacksfavoritt, men hvis middagen skal inntas med en god film vil jeg nok servere vaffelpizza. Som en søt avslutning går jeg for blåbærdrøm med yoghurt og hvit sjokolade, sier Iren.
Nam! Kos dere - her er oppskriftene:

Lompechips med ricottakrem

Lompechips med ricottakrem er raskt og superdigg snacks. Ricottaen kan tilsettes alt mulig av smaker. Andre passende dipper er tzatziki, hummus eller hva enn du liker.
Ingredienser:
4 lomper - gjerne spelt
Krydder - chili, timian eller havsalt
Rapsolje (eller annen nøytral olje)
Raspet parmesan (kan sløyfes)
1 dl Ricotta
2 ts chipotlesaus
Godt med nykvernet pepper
  • Forvarm ovnen til 180 grader
  • Legg lompene på et stekebrett med bakepapir og pensle med rapsolje - topp eventuelt med raspet ost
  • Skjær de i biter og stek i 10-12 minutter (følg nøye med) til de blir sprø

Vaffelpizza med spekeskinke og mozzarella

Dette er ikke akkurat en pizza, men allikevel en morsom og smakfull rett som jeg tror vil falle i smak hos de fleste. Toppingen kan varieres, så slipp fantasien løs.
Vaffelrøre:
2 egg
2 ss smør
1/2 ts salt
1 dl sammalt hvete eller havregryn
1/2 ts bakepulver
3 ts tørket pizzakrydder eller oregano
2.3 dl melk
Topping:
1 glass rød eller grønn pesto
Spekeskinke
Rødløk
Cherrytomater
Mozzarella
  • Bland alle de tørre ingrediensene - tilsett smeltet smør, egg og melk 
  • Benytt en mixmaster eller håndmikser og røren til en jevn røre 
  • La røren svelle i 15 minutter - juster med litt mer melk dersom røren blir for tykk 
  • Sett ovnen på 250 grader 
  • Stek vaflene og legg de over på et stekebrett 
  • Start med pesto og fortsett med spekeskinke, rødløk i skiver, cherrytomater i båter og avslutt med mozzarella 
  • Stek i ovnen til osten har smeltet og fått litt farge – ca 8-10 minutter

Blåbærdrøm med yoghurt og hvit sjokolade

Dette er uten tvil verdens enkleste dessert, samtidig som den er supergod og ser lekker ut. Blandingen med sprø kjeks, fløyelsmyk yoghurt og hakket hvit sjokolade er bare helt perfekt. Servér i porsjonsglass
Ingredienser:
100 gr kjeks - digestive eller kornmo
500 gr yoghurt - blåbær eller vanilje
Hvit sjokolade
Friske blåbær
  • Knus kjeksen og fordel dette i bunnen av glasset 
  • Tilsett et lag med yoghurt og så et lag friske bær avslutt med hakket hvit sjokolade 
  • Hvis du vil ha litt mer sødme kan du ha et lite lag med syltetøy mellom yoghurten og de friske bærene.