Nye «Top Gear» kommer enda raskere til T-We

Top Gear 115

28. august er den fartsfylte britiske serien tilbake! Sesong 27 byr på elleville bilturer i kjent stil – med nye programledere bak rattet. Du ser den først i T-We.

Fans av action, frekk humor og motoriserte kjøretøy i alle slags varianter gjør lurt i å sette et kryss i kalenderen ved onsdag 28. august: Da er det nemlig duket for norsk premiere på runde 27 av «Top Gear» på BBC Brit.
Ikke nok med det: Følger du moroa i T-We, får du i tillegg eksklusiv tilgang til sesongens andre episode allerede på premieredagen. Også på de påfølgende onsdagene har du mulighet til å ligge en uke i forkant av det ordinære sendeskjemaet.
Og det gjør du lurt i: Det er mye å glede seg til ved den revitaliserte utgaven av den klassiske motorserien.

Etiopisk kappkjøring og islandsk offroad

Den mest umiddelbare forskjellen mellom den nye «Top Gear»-sesongen og de foregående, er på programledersiden.
«Friends»-stjernen Matt LeBlanc takker for seg etter tre år i programmet, og i hans sted får gjenværende programleder Chris Harris to erstattere: Komiker Paddy McGuinnes og den tidligere cricketspilleren Freddie Flintoff.
Blant begivenhetene i årets sesong står blant annet kappkjøring gjennom den etiopiske ørkenen i billigbiler, formula offroad gjennom halsbrekkende terreng på Island og forsøk på å bygge sine egne elektriske sportsbiler.
I tillegg blir det selvsagt flust med tester, baneløp, celebre gjester og practical jokes gjennom de fem episodene.

Stor seersuksess

Serien har allerede blitt vist i Storbritannia, med god respons fra både TV-tittere og anmeldere.
Seertallene er høyere enn de har vært siden 2014, da Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May takket for seg, med tett på fire millioner seere i gjennomsnitt.
Og britiske kritikere har gitt sesongen gode skussmål: The Guardian skriver at den nye programledertrioen bringer tilbake mye magien fra den opprinnelige serien, mens The Telegraph berømmer den nye utgaven av serien for å ha beholdt hjertet og humoren:
– «Top Gear» har fortsatt skjegget på haken og glimtet i øyet.
Se «Top Gear» på BBC Brit 28. august kl. 22.30, og få med deg nye episoder en uke før de sendes ordinært i T-We.