Varm opp til Wimbledon med disse tennisfilmene

Bilde fra filmen Battle of the Sexes

Rykker det i racketarmen? Disse filmene kan forhåpentligvis mette tennisabstinensene frem til de store kampene.

1.-14. juli foregår den 133. utgaven av Wimbledon-turneringen – verdens eldste tennismesterskap. Vi gleder oss til å se dramaet utspille seg på gressmatta!
Klarer du ikke vente? Fortvil ikke! Vi har flere smashing filmtitler i bakhånd som du kan varme opp med. Tennissporten serverer nemlig drama som absolutt er velegnet for film.
Her er noen av filmene du kan leie for å dyrke tennisfeberen før Wimbledon:

Battle of the Sexes

Battle of the Sexes kom ut i 2017, og er en biografisk dramakomedie. Filmen er basert på den viktige kampen i 1973, der feministen og den regjerende kvinnelige mesteren Billie Jean King (Emma Stone) møter den selverklærte mannssjåvinisten Bobby Riggs (Steve Carell) på tennisbanen.
Battle of the Sexes blir beskrevet av NRKs Filmpolitiet som «like deler underholdende og provoserende gjennom Steve Carells komiske teft, Emma Stones hjertevarme spill og regissørenes dyktige formidling av en utrolig historie fra virkeligheten».

Break Point

Jimmy Price (Jeremy Sisto) har brent de fleste broer i proffmiljøet, og skjønner at hans dager som double-tennisspiller snart er over.
I mangel på bedre alternativ, prøver han likevel å blåse liv i karrieren igjen ved å overbevise sin bror – og tidligere tennispartner – om å gjenforenes på tennisbanen etter lang tid uten kontakt.

Venus & Serena

Helt siden søstrene Venus og Serena Williams begynte å spille i tennisturneringer, har deres prestasjoner vekket sterke reaksjoner – alt fra beundring og ærefrykt til mistenkelighet og hat.
I 2011 ble Venus grepet av en energitappende autoimmun sykdom, mens Serena kjempet seg tilbake fra en livstruende blodpropp i lungene. I denne dokumentaren får vi fullt innsyn i søstrenes liv gjennom noen av de mest skremmende årene i deres karrierer. Samtidig får vi se hvordan Venus og Serena finner styrke i hverandre.

Match Point

Match Point er en psykologisk thriller av Woody Allen som kom ut i 2005, og som skiller seg litt ut fra den kjente Allen-stilen på grunn av dens mer alvorlige tone.
I London møter vi tidligere tennisproff Chris Wilton (Jonathan Rhys-Meyers), som får seg jobb som tennisinstruktør. Der møter han Tom Hewett, en rikmannsgutt som har det meste på stell. Toms søster faller raskt for Chris, og de forlover seg. Dermed får Chris nyte godt av velstanden til Hewett-familien.
Likevel blir Chris stadig mer fascinert og betatt av Toms forlovede, Nola Rice (Scarlett Johansson). Deres lidenskapelige sidesprang setter Chris i fare for å miste posisjonen han nå har blitt så komfortabel i.

Wimbledon

Wimbledon er en britisk komedie fra 2004, med Paul Bettany og Kirsten Dunst i hovedrollene.
En profesjonell tennisspiller har mistet drivkraften, og rykket ned fra 11. til 119. plass på verdensrankingen. Heldigvis møter han en ung spiller i den kvinnelige kretsen som hjelper ham å gjenvinne fokuset før Wimbledon. Kan de vinne både i kjærligheten og på tennisbanen?

Balls Out: Gary the Tennis Coach

Gary (Sean William Scott) er vaktmester på en videregående skole, men har ikke helt kommet seg over sin mislykkede karriere som tennisproff. Når skolens tennistrener plutselig dør, tar Gary over undervisningen i sin elskede sport, og med sin utradisjonelle trenerstil leder han en gruppe mistilpassede ungdommer til Nebraska State Championships.
Game! Og god film.