En stor sportshelg i vente. Her er høydepunktene

bilde av hånballjentene
Nå braker det løs – både i skisporet, på håndballbanen og i Premier League. Sjekk når og hvor du ser moroa!

2019 begynner for alvor å dra seg til, med julestria og den påfølgende høytiden som det eneste som egentlig gjenstår av året.

For sportsinteresserte er det imidlertid nå det hele begynner. Ikke minst om du er opptatt av idrett som utøves med ski på beina.

Legg til et nervepirrende håndballmesterskap og siste runde av Eliteserien i fotball, og det begynner å ligne en helg i sofaen. Her er sendingene og kampene du kan – og bør – få med deg:

Håndballjentene jager gull

Håndball-VM for kvinner finner i år sted i Japan, der de første kampene i gruppespillet – blant dem Norge-Cuba – spilles på lørdag.

Etter å ha måttet gi fra seg seieren til Frankrike etter et knepent tomålstap i finalen i 2017, tyder alt på at Norge er klare for å jakte sitt fjerde VM-gull noensinne.

I tillegg til Cuba kjemper Norge mot Nederland, Serbia, Slovenia og Angola i de innledende kampene, Norge-Cuba vises på TV3 kl. 12.30. De øvrige kampene vises på TV3 og Viaplay – se hele oversikten over når alle kampene spille her

Skisesongen er for alvor i gang!

Denne helgen går også startskuddet for ymse former for vintersport, som alle er interessante sett med norske øyne.

Fans av skihopping og kombinert gjør lurt i å rette øynene mot det finske skistedet Ruka, der verdenscupen innen begge disiplinene sparkes i gang på lørdag.

Herrelandslaget i hopp – som riktignok tjuvstartet sesongen i Polen forrige helg – er forsterket med nykommerne Robin Pedersen, Marius Lindvik og Thomas Aasen Markeng, som alle blir spennende å følge fram mot våren.

I Ruka starter også verdenscupen i langrenn denne helgen. Johannes Høsflot Klæbo, Therese Johaug og Ingvild Flugstag Østberg stikker seg ut som umiddelbare favoritter, men her kan det komme solid motstand fra både norske og internasjonale konkurrenter.

I skiskyttersporet knytter det seg kanskje størst forventninger til Johannes Thingnes Bø, som dominerte fjorårets sesong, men også broren Tarjei og Vetle Sjåstad Christiansen kan komme til å vise muskler i sporet og på standplass. På kvinnesiden setter vi vår lit til Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff. Alle tar de sesongens første tak i løypa i Östersund på lørdag.

Skisporten ser du på Eurosport og NRK – en fullstendig oversikt over alle konkurransene og TV-sendingene ligger her

bilde av kommentatorene

Eliteserien avsluttes

For fans av norsk fotball, er det mye å se fram til når siste serierunde spilles søndag kl. 18.00. TVNorge viser kampen mellom Rosenborg og Ranheim, der RBK fremdeles har mulighet på medalje hvis Odd snubler.

Spennende blir det også i bunnen, der hele seks lag slåss mot nedrykk. På lørdag og søndag er det også duket for runde 14 i Premier League, og det begynner å utkrystallisere seg et meget sterkt felt i toppen.

Helt øverst ser Liverpool temmelig ustoppelige ut så langt i sesongen, men Leicester, Chelsea og Manchester City står alle klare til å hugge til hvis Klopps mannskap skulle trå feil.

Helgen byr på fire TV-sendte oppgjør som på papiret ser nokså overkommelige ut for favorittene: Liverpool møter Brighton hjemme, mens Manchester City drar til Newcastle på jakt etter tre viktige poeng.På søndag skal Leicester måle styrke mot Everton, og Manchester United tar imot Aston Villa på hjemmebane.

Men ballen er – som kjent – rund, og mulighetene for at uforutsette ting skjer på gressmatta er definitivt tilstede. Premier League-kampene vises på TV2s sportskanaler – detaljene om hvor og når du ser dem, finner du her