Gjør klar for sportsbonanza på TV-skjermen i helgen

håndball
Håndball-EM, europeisk toppfotball og vintersport fra øverste hylle – her er det du må få med deg.

2020 er i gang for fullt, og det samme gjelder TV-sporten.

Selv om julen skjenket oss rikelig med idrettsmoro – ikke minst VM i hurtigsjakk og lynsjakk – er det noe ekstra deilig med å ta et avbrekk fra hverdagen og lade batteriene med elleville sportsprestasjoner i helgene.

Enten du er fan av håndball, hopp, langrenn eller fotball – dette er guiden til helgens begivenheter i TV-ruta.

Håndball-EM i Trondheim

Kun en drøy måned etter kvinnenes VM i Japan, som endte med et litt skuffende tap mot Spania i semifinalen, får herrelandslaget muligheten til å vise Europa hvem som regjerer på håndballbanen.

Sammen med Sverige og Østerrike er Norge arrangør for årets EM, og de innledende kampene i gruppe C og D finner sted i Nye Nidarøhallen i Trondheim.

Med norske øyne er det særlig gruppe D som er spennende: Her skal Frankrike, Portugal og Bosnia-Herzegovina bryne seg mot våre gutter, og vi møter sistnevnte under mesterskapets andre dag, fredag 10. januar.

Finalehelgen utspiller seg i Stockholm 24.-26. januar.

Håndball-EM 2020 ser du på TV3.

Toppoppgjør på fotballbanen

Sverger du til kvalitetsfotball? Det er ingen manko på store europeiske oppgjør på skjermen denne helgen.

Vinneren i den spanske supercupen krones på søndag, etter at Valencia, Real Madrid, Atlético Madrid og Barcelona har kjempet hardt for å komme seg dit. Turneringen arrangeres i år i Saudi Arabia.

Finalen i spansk supercup vises på Eurosport søndag kl. 19.00.

Toppkampene står i tillegg i kø i de andre europeiske ligaene. I Premier League virker Liverpool temmelig ustoppelige, men på lørdag får Tottenham sjansen til å påføre «The Reds» sesongens første tap. Manchester United møter Norwich på Old Trafford, og byrivalene Manchester City bør ha gode sjanser borte mot Aston Villa.

Premier League-kampene ser du på TV 2 Sport Premium.

Bestill TV 2 Sport Premium her!

Vi noterer oss i tillegg konkurrerende godbiter i Serie A og La Ligue på tampen av lørdagskvelden. Det italienske dramaet Roma–Juventus vises på Strive Sport TV, mens Paris Saint-Germain og Monaco braker sammen på Viasport 1.

Fortsetter den norske oppturen?

Vintersportsesongen fortsetter ufortrødent, og også her er det mye å glede seg over med norske øyne.

Særlig store forventninger knytter det seg til det unge hopptalentet Marius Lindvik, som vant en sensasjonell seier i nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen 1. nyttårsdag og kom på andreplass sammenlagt i hoppuka. Kan 21-åringens opptur på hoppkanten fortsette i Val Di Fiemme?

Therese Johaug, Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ingvild Flugstad Østberg tar alle en pause etter Tour De Ski, og Norges kanskje fremste medaljehåp i helgens sprintløp i Dresden er dermed Maiken Caspersen Falla.

I tillegg er det duket for skiskyting i Oberhof for både kvinner og menn – stafett på lørdag og fellesstart på søndag, mens alpintentusiaster kan glede seg over en tettpakket helg i Adelboden (menn) og Altenmarkt-Zaunchensee (kvinner).

Hopp, langrenn og skiskyting vises på NRK og Eurosport, mens alpint sendes på TV 2.