10 evigaktuelle serier som du kan kose deg med i sommer

Anbefalinger før sommeren

Dette er seriene som kan komme til å holde deg innendørs i sommer.

Sommermånedene er ikke høysesong for TV-premierer. Men litt tørke på TV-fronten kan noen ganger være akkurat hva du trenger for å gjenoppdage saftige og evigaktuelle favoritter.
Reiser du innenfor EU og EØS følger T-We-appen med deg i kofferten, og kan være redningen når du blir lei av å se ut over havet. For la oss være ærlige – det kan faktisk bli for mye av det gode.
Så trekk for gardinene, la den solbrente huden din få en velfortjent pause og ønsk regndagen velkommen. Her er 10 serier vi gleder oss til å gjenoppdage i sommer.
(Advarsel: Disse seriene kan være avhengighetsskapende)

Desperate Housewives

desp
De frustrerte fruene i Wisteria Lane tar aldri ferie fra drama og mysterier. Desperate Housewives er en amerikansk komi- og dramaserie skapt av Marc Cherry, og gikk på ABC fra 2004 til 2012.
I den fiktive amerikanske byen Fairview møter vi Susan (Teri Hatcher), Lynette (Felicity Huffman), Bree (Marcia Cross) og Gabrielle (Eva Longoria). Deres «normale» liv i forstaden tar en brå vending når en av deres nærmeste venner på mystisk vis begår selvmord.
Vi følger fruene gjennom den avdøde venninnens øyne. Livet bak de lukkede dørene i nabolaget avsløres, og et dramatisk, mørkt og morsomt drama utspiller seg gjennom 8 sesonger.

It’s Always Sunny in Philadeplphia

sunny
Når regnværsskyene kommer uanmeldt kan du trøste deg med at solen alltid skinner i Philadelphia.
It’s Always Sunny in Philadelphia er en amerikansk situasjonskomedie skapt av Glenn Howerton og Rob McElhenney. Så langt finnes 13 sesonger av den populære TV-serien – og en ny sesong er på vei!
I Philadelphia møter vi «gjengen»: fem egosentriske venner som driver en irsk nabolagsbar. De prøver å bane sin vei gjennom voksenlivet, men på grunn av deres forvrengte syn på verden havner de stadig i trøbbel og ubehagelige situasjoner oppstår.

The Durrells

durrells (2)
Hvis feriepengene ikke strekker til for en sydenferie i sommer, kan du ta turen til Korfu sammen med The Durrells.
Reis samtidig tilbake i tid – til år 1935, når den engelske kvinnen Louisa Durrell stikker av fra Bournemouth og problemene sine til den greske øya Korfu. Her forsøker hun sammen med barna sine å tilpasse seg et mer primitivt liv på den greske øya.
Det britiske komidramaet er basert på Gerald Durrells tre selvbiografiske bøker om familiens tilværelse i Korfu. Serien kom i 2016, og har nylig sluppet sin fjerde sesong.

Neste sommer

nestesommer
Neste Sommer er den norske prisbelønte humorserien som skildrer hvilke problemer som kan oppstå når store familier skal tilbringe sommeren sammen i trange hytter.
I Oslofjorden treffer vi kjente norske fjes, som Trond Fausa Aurvåg, Eivind Sander, Janne Formoe og Pia Tjelta. Serien har gått på TVNorge siden 2014, og produserer fortsatt nye sesonger.

My Name is Earl

earl ferdig
Småkriminelle Earl Hickey (Jason Lee) vinner 100.000 dollar i et lotteri, men blir umiddelbart påkjørt av en bil og mister vinnerloddet. Dette får ham til å tro på karma. Derfor lager han en liste over alle han har behandlet dårlig så langt i livet. Og når han får loddet tilbake, bruker han hele gevinsten på å gjøre opp for sine dårlige handlinger, én etter én.
My Name Is Earl gikk på NBC fra 2005 til 2009, og har vært vist på en rekke norske kanaler.

Prison Break

pb223
Om sommernettene blir for lyse for deg, kan det være godt å sette seg ned foran en litt mørkere historie.
I Prison Break møter vi Lincoln «Linc» Burrows (Dominic Purcell) som blir uskyldig dømt for drapet på visepresidentens bror. Lincolns yngre bror Michael Scofield (Wenthworth Miller) er den eneste som tror på hans uskyld, og legger en genial plan for å redde ham: Michael må innsettes i samme fengsel.
Vi følger brødrenes dristige plan steg for steg gjennom 6 sesonger. Den amerikanske action- og dramaserien ble skapt av Paul Scheuring, og gikk på Fox fra 2005-2017.

Glee

glee ferdig
En deilig smørje av musikk, drama og humor utgjør ungdomsserien Glee, som ble tatt godt imot da den først kom i 2009.
I serien følger vi et show-kor, kalt New Directions, på den fiktive skolen William McKinley High School. Skolens spansklærer blir den nye dirigenten i koret, og jobber hardt for å puste nytt liv i koret som består av mange svært ulike personligheter.
Ungdomsserien er skapt av Ian Brennan, Brad Falchuk og Ryan Murphy og består av 6 sesonger.

Bones

bones kopi
Bones er en amerikansk drama- og krimserie som gikk på FOX fra 2005 til 2017, og utspiller seg over 12 sesonger.
I serien møter vi partnerne Dr. Brennan (Emily Deschanel) og Agent Booth (David Boreanaz) som jobber sammen for å løse forbrytelser – og som regel finnes det ikke mer å undersøke enn råttent menneskekjøtt og beinrester.
Brennans empiriske syn på verden kommer ofte i konflikt med Booths mer følelsesmessige tilnærming, og fører til utfordringer mellom partnerne.

Grey's Anatomy

ggggrrr
Få et gjensyn med Grey’s Anatomy i sommer – serien som har fenget både seere og kritikere, og attpåtil vunnet to Golden Globes gjennom sine 17 sesonger.
Vi følger Meridith Grey – en aspirerende kirurg, og dessuten datteren til en av sykehusets beste kirurger, Dr. Ellis Grey. Gjennom serien går Meridith gjennom en rekke utfordringer, både knyttet til hennes karriere og personlige liv, sammen med de andre turnuslegene på Seattle Grace Hospital.

How I Met Your Mother

howi kopi
Hvis du ikke får nok av gamle familiehistorier i sommer, kan du slå deg ned foran komiserien How I Met Your Mother.
I år 2030 setter Ted Mosby (Josh Radnor) seg med barna sine og forteller dem om alle de innviklede hendelsene som til slutt ledet til at han møtte deres mor.
Gjennom 9 sesonger blir vi presentert utallige minner fra årene med hans venner, spilt av de kjente fjesene Jason Segel, Cobie Smulders, Neil Patrick Harris og Alyson Hannigan.