Lenge å vente til skolestart? Her er tips

Løvenes konge

Det bugner av kvalitetsunderholdning for barn i T-We.

Sensommeren er en tid for overgang: Ferien er over og iskremen spist opp, men skolen er fortsatt ikke i gang. Sånt blir det rastløshet og tid til overs av.
Heldigvis er T-We fylt til randen av gode, spennende, morsomme og lærerike filmer og serier, som passer for barn og unge over hele aldersspekteret.
Alle disse tipsene er inkludert i TV-abonnementet, og kan ses i appen eller på boksen uten at det koster noe ekstra.

Løvefeberen fortsetter

Det er liten tvil om at mange barn vil snakke om Simba, Timon, Pumbaa og Scar når de møtes igjen i skolegården denne høsten – nyinnspillingen av «Løvenes konge» har tross alt dominert årets kinosommer.
De fleste filmkritikere er imidlertid enige om at det fortsatt er originalen fra 1994 som rager høyest, og den finner du i Disney Movies – sammen med «Løvenes konge 2: Simbas stolthet» og «Løvenes konge 3: Hakuna Matata».
Hvis tidløse fortellinger frister, byr Disney Movies i tillegg på klassikere som «Askepott» (1950) og «Den lille havfruen» (1989), mens «Rive-Rolf» (2012) sørger for en dose moderne og hardtslående action.

Ninjaer, roboter og surrealisme

Cartoon Network har i snart 30 år servert spennende, fargesterk og fartsfylt TV-underholdning for barn, og i T-We finner du flere av høydepunktene i kanalens historie.
Rosinen i pølsa er kanskje animasjonsserien «Eventyrtid», som handler om 14-åringen Finn og hunden hans, Jake – som definitivt ikke er som andre hunder. NRK P3 har beskrevet den med ord som «barne-tv-estetikk, absurde figurer og dialoger, fragmenterte fortellinger og surrealistisk humor», og serien er underholdende også for eldre familiemedlemmer.
Ellers er «Ninjago: Spinjitzu-mesterne», «Transformers in Disguise» og «Teen Titans Go!» herlige actionserier å ty til når virkeligheten blir for stillestående og kjedelig.

Gamle kjenninger i ny drakt

Disney er mye mer enn bare helaftens animasjonsfilmer – selskapet lager også en en drøss med serier, og i T-We finner du mange av dem samlet under fanen Disney Channels Xtra.
Her finner du en rekke klassiske barnefigurer i ny drakt: Onkel Skrue og grandnevøene Ole, Dole og Doffen legger ut på det ene eventyret etter det andre i «Ducktales», mens «Mikke og racinggjengen» vil glede alle med sans for biler, fart og spenning. «Mini-Muppetene» og «Dalmatinerveien 101» er på sin side både koselig, sjarmerende og morsom underholdning.
Eldre barn vil nok sette større pris på superheltseriene «Mech X4» og «Marvel Avengers: Black Panthers oppdrag», der jorden med jevne mellomrom må reddes fra total ødeleggelse.

Ariana Grandes gjennombrudd

Nickelodeon så dagens lys for 40 år siden, og kanalen er fortsatt en av de viktigste leverandørene av underholdning for barn mellom 7 og 14 år. I T-We er utvalget samlet under navnet Nick+, som særlig utmerker seg med morsomme situasjonskomedier for unger i barne- og ungdomsskolealder.
Høydepunktene inkluderer seriene «Victorious» og «Sam & Cat», der megastjernen Ariana Grande fikk et globalt gjennombrudd i rollen som Cat Valentine, mens «The Thundermans» og «Henry Danger» tar for seg ungdommer som må balansere sine tenåringsliv med en hemmelig tilværelse som superhelter.
For de som ennå ikke er klare for å begynne på skolen er «Paw Patrol» en real sjarmbombe, med seks søte og modige valper i hovedrollene.