Sfty: Et smartere valg for brannvarsling

Sfty: Et smartere valg for brannvarsling
En ny avtale mellom Telenor og Sfty gjør det enklere for styrer i borettslag og sameier å sikre trygg og smart brannvarsling for alle.
Sliter borettslaget eller sameiet ditt med utdaterte individuelle røykvarslere? Eller med manuelle systemer som er vanskelige å drifte og vedlikeholde?
Da bør dette være en spennende nyhet for deg. Nå inngår Telenor nemlig et samarbeid med et norskutviklet og smart varslingssystem, utviklet av selskapet Sfty (uttales Safety). Avtalen innebærer god rabatt til boligsselskaper som har fellesavtale med Telenor, og som trenger et nytt og enkelt varslingssystem.
– Sfty tilbyr en løsning skreddersydd for boligselskaper. Det forenkler styrearbeidet betraktelig når det kommer til brannsikkerhet og varsling, og er svært sikkert, forteller markedssjef Espen Schrøder i Sfty.
– Vi syns det er veldig gøy å ha inngått et samarbeid med Sfty, sier Roger Larsen, salgsdirektør i Telenor.
– Nå kan vi tilby kundene våre både et godt og smart brannvarslingssystem, samtidig som det følger med en kommunikasjonsplattform hvor styret kan kommunisere med beboerne, sier han.

Effektiv varsling

Først og fremst er Sfty et sikkert system for brannvarsling. Oppstår det en brann, går en melding til en døgnbemannet alarmsentral. Alle beboere får varsling – både gjennom alarmsystemet og via sms.
Viser alarmen seg å være falsk, vil røykvarsleren selv avmelde alarmen og stoppe eskaleringen til andre boenheter slik at en hindrer unødvendig evakuering og utrykning av brannvesenet.
Appen gjør at beboerne også kan følge med, selv hvis de er bortreist fra leiligheten sin akkurat når alarmen går.
– I tillegg inkluderer Sfty en portal for styret. Her får de ansvarlige enkelt tilgang på informasjon om batteri i de ulike boenhetene, og om sensorene skulle være frakoblet. De har også mulighet til å varsle beboere direkte eller kollektivt, for eksempel for å delegere oppgaver som å skifte batterier, forteller Schrøder.
brannvern

Sikkerheten viktigst

Brannvarslerne er «smarte». Det vil si at de sender og mottar informasjon over både WiFi-nettet og en egen radioprotokoll mellom enheter, noe som gir en rekke muligheter sammenlignet med gammeldagse varslingssystemer.
Også tilleggstjenester som innbruddsalarm og temperatur- og fuktighetssensor er inkludert i løsningen.
Appen inkluderer dessuten trygghetsalarm.
– For mange er smarte brannvarslere en god inngang til smarthus. Det er veldig gøy for oss å kunne tilby denne løsningen til våre kunder, sier Minh Huy Tran, Direktør Partner og Strategisk Salg i Telenor.
Han er imponert over løsningen Sfty har utviklet:
– Sikkerheten er det viktigste, og i kombinasjon med våre stabile nett er vi helt trygge på at løsningen fungerer etter intensjonen.
Camilla Claussen, ansvarlig markedskommunikasjon i Telenor er også fornøyd:
– Med bakgrunn i at det er såpass mange sameier og borettslag som ikke har gode systemer for brannvarsling i dag, syns vi det er veldig positivt å kunne tilby kundene våre en god løsning for dette og ikke minst til en god pris.

Juridisk ansvar

Undersøkelser viser at bare mellom fire og åtte prosent av leilighetene i Europa er koblet til en alarmtjeneste, ifølge Teknisk ukeblad.
I Norge er det styrene som har ansvaret for brannsikkerheten og for å følge opp brannvernlovgivningen.