11 serietips som gjør deg klar for sommeren

Serietips for sommeren

TV-serier som passer til slaraffenliv i hagen eller ved bassengkanten.

Det er mange koselige repriser på TV i sommer, men ferskvare pleier det å være mindre av når solen står høyt og mange prioriterer strand og avslapning ute.
Her er derfor 11 tips til serier vi tror kan passe om sommeren - vi snakker TV-serier med relativt lettbeint tone, sterke farger og mye humør.
Du kan se alle i underholdningsuniverset T-We på boksen din, og flere er inkludert i TV-abonnementet ditt (NB: Netflix krever eget abonnement).
T-We-appen kan du forresten ta med deg utenlands i ferien, til alle land i EU og EØS. Det kan du lese mer om her.
Her er et knippe serier vi tror mange kommer til å like:

9-1-1 (FOX+)

Deilig serie som følger livene til ambulansesjåfører, brannfolk, ansatte i politiet og annet utrykningspersonell i Los Angeles.
Her er det mye drama for våre helter - både på jobb og på hjemmebane. Angela Bassett og Peter Krause er blant hovedskuespillerne.

Marvel’s Runaways, sesong 1 (ABC Studios)

Marvel har dominert populærkulturen totalt de siste ti årene, og her er enda en serie fra studioet.
I «Marvel's Runaways», som først ble lansert i tegneserieformat i 2003, blir vi kjent med en gruppe tenåringer som til å begynne med har lite til felles – utover at de er i besittelse av noen ganske spesielle evner, fra superintelligens og telepati til overmenneskelig styrke og evnen til å fly.
De tvinges til å legge på flukt sammen når de avdekker at foreldrene deres er medlem av superskurk-organisasjonen The Pride.

Broad City, sesong 1-5 (Paramount+)

Elsket av kritikerne og forgudet av fansen – «Broad City» er en serie som etter hvert har nådd langt utover en smal krets av hipstere.
Ilana Glazer og Abbi Jacobson spiller seg selv som to stoner-bestevenner som henger rundt i New York mens de ender i stadige absurde og komiske situasjoner. Se opp for gjesteopptredener fra blant andre Seth Rogen, Amy Poehler og Whoopi Goldberg (!).

Miracle Workers, sesong 1 (TNT)

Steve Buscemi og Daniel Radcliffe briljerer i mildt sagt uvanlige roller i denne særegne komiserien.
Gud (Buscemi) driver himmelen som et privat selskap, og da jorda skaper for mye hodebry bestemmer han for å sprenge hele sulamitten. Bare et veddemål med en frustrert ansatt kan redde kloden.

Neste sommer, sesong 6 (TVNorge)

Hyttelivet kan som kjent by på store utfordringer i nordmenns tilværelse, og feelgood-serien «Neste sommer» viser fram gledene, konfliktene og utfordringene ved å sameksistere som hyttenaboer i all sin grufulle prakt.
Dette er sesong seks av serien, og forviklingene fortsetter å tårne seg opp – som når Per Ivar (Trond Fausa Aurvåg) sier opp jobben i fylkeskommunen for å brygge øl på heltid. I andre hovedroller finner vi Janne Formoe (Eva), Eivind Sander (Terje), Pia Tjelta (Anki), Kristin Jess Rodin (Siggen) og Arthur Berning (Egil).

Easy, sesong 1-3 (Netflix)

Novelleserien «Easy» er inne i sin tredje sesong, men du trenger ikke å ha sett de foregående for å ha glede av disse.
Hver episode er en liten selvstendig historie, regissert av alternativ-filmskaperen Joe Swanberg. Tema for de fleste fortellingene er sex, samliv og kjærlighet i vår hyperoppkoblede og travle del av verden, og selv om nivået varierer litt er de beste fortellingene ofte genuint rørende.

Lucifer, sesong 1-4 (Netflix)

«Lucifer» er en skikkelig tøysete og morsom historie om den falne engelen som har forlatt helvete for å jakte kriminelle i Los Angeles. Han har glimt i øyet og en smart replikk på lur, og blir kjapt et nyttig verktøy for politiet.
Serien ble riktignok kansellert av FOX, men har gjenoppstått på Netflix - sesong fire kom nylig ut på strømmetjenesten.

Dead to Me, sesong 1 (Netflix)

Jen (Christina Applegate) er nylig blitt enke, og bestemmer seg for å bli med i en sorggruppe der hun treffer Judy (Linda Cardellini).
De to finner tonen umiddelbart, men alt blir veldig komplisert når det viser seg at Jen muligens ikke er den hun utgir seg for å være. En av Netflix mest kritikerroste serier denne våren.

Le Bureau, sesong 1-4 (NRK)

Forhåpentlig har du hørt om denne franske seriesensasjonen allerede.
Vi følger den franske etterretningsagenten Malotru gjennom fire sesonger i en hyperrealistisk og avhengighetsskapende spionthriller. Men pass opp: Denne er sterkt vanedannende.

Ku'damm 59, sesong 1 (NRK)

«Et av de sterkeste og mest interessante historiske dramaene siden Downton Abbey», skriver Aftenpostens anmelder Asbjørn Slettemark om denne tyske serien.
Ku'damm 59 følger livet ved en danseskole på fasjonable Kurfürstendamm i etterkrigstidens Vest-Berlin. Her strever hovedpersonene med kjærlighet og familie, samtidig som at etterdønningene etter krigen ligger som et konstant bakteppe bak konfliktene.

Naken, sesong 1 (NRK)

Meget frilynt britisk dramakomedie.
Marnie har sex på hjernen. Helt ufrivillig. En dag ser hun for seg sine egne foreldre i en orgie, og bestemmer seg for å reise vekk for å finne ut hva som feiler henne.