Sju grunner til at årets Premier League-sesong blir en for historiebøkene.

Flere av profilene fra årets PL-sesong
Herregud, som vi gleder oss!
9. august braker det løs! Da møtes Liverpool og nyopprykkede Norwich City til dyst, og i de påfølgende ukene vil opptil flere av verdens råeste spillere boltre seg på britiske gressmatter.
Trenger du flere konkrete grunner til å glede deg? Ok, da.

1. Det blir ulidelig spennende!

Kun ett poeng skilte Manchester City og Liverpool da vårens kamper var unnagjort. Og sistnevntes poengsum som sølvvinnere – 97 poeng – er den tredje høyeste i divisjonen noensinne. I tillegg tror Pep Guardiola at enda flere kommer til å melde seg på tittelkampen i år.

2. Fordums storheter tilbake i ligaen

Sheffield United, Norwich City og Aston Villa er endelig klare for å være med i toppen i høst. Førstnevnte har ikke vært å se i Premier League på 12 år, mens Norwich og Villa har vært borte i tre år.

3. En herlig bukett nye spillere

Nye fjes kan kjapt komme til å definere Premier League-sesongen. Det er selvsagt vanskelig å spå nøyaktig hvem, men enkelte spennende navn stikker seg ut: Spissen Moise Kean kommer fra Juventus til Everton, Manchester City henter den portugisiske forsvareren Joao Cancelo fra samme klubb og Arsenal har bladd opp 72 millioner pund for å få den ivorianske spissen Nicolas Pépé fra Lille.

4. ... Men de gamle er fortsatt eldst

Kane. Mané. Pogba. Salah. Agüero. Igjen: Det er vanskelig å si hvem av dem som vil dominere sesongen. Men at det blir en eller flere av dem, er så å si garantert.

5. Si hei til VAR

Elsk det eller hat det: Videodømming har allerede satt sitt ugjenkallelige preg på fotballsporten. Denne sesongen kommer VAR til Premier League, og kan endelig slutte å diskutere om den VAR inne.

6. Hvordan går det for Solskjær?

2018/19-sesongen bød på store triumfer og tilsvarende dype nedturer for vår mann fra Kristiansund. Etter å ha sikret seg midtstopperen Harry Maguire fra Leicester for 80 millioner pund er i det minste stemningen optimistisk i United-leiren før avspark.

7. Få med deg moroa på TV 2 Sport Premium

Nytt av sesongen er at det blir flere direktesendte kamper, hvor blant annet et nytt kamptidspunkt innføres lørdag kveld med avspark kl. 20.45. Det betyr at TV 2 Sport Premium vil tilby inntil 7 direktesendte kamper i runden. I utvalgte runder som Boxing Day og midtukerunder vil det tilbys flere direktesendte kamper enn tidligere.
I tillegg kan alle med Grunnpakken fra T-We nyte Tippekampen hver lørdag kl. 16.00 på TV 2 Sport 1.
Lykke til med sesongen, og måtte beste lag vinne!