Ha en forfriskende sommer

Gazpacchio

Oppskriftene som kjøler deg ned hvis TV-stua blir for varm.

I tidligere tider så vi nesten ingenting på TV på sommeren, da det innebar at vi måtte være innendørs og inne i skyggen mens sola skinte ute.
Med T-We trenger du ikke å trekke innendørs for å få med deg favorittserien eller sportsarrangementet. Appen for mobil og nettbrett lar deg ta deg med underholdningen overalt – nå også i hele EU og EØS.
Og koser du deg på terassen eller langs bassengkanten hører det også med å nyte noen forfriskninger.
Vi har bedt vår egen matekspert Irén Udnæs om å dele oppskrifter på litt TV-vennlig kos. Irén jobber til daglig i markedsavdelingen i Telenor, og er et selverklært matvrak.
– Jeg elsker Italia, og for meg er bruschetta maten som virkelig smaker sommer. Grønn gazpacho er like fantastisk som forrett og lett sommermåltid, mens grapefruktgratiné smaker godt som dessert eller bare for å kjøle ned, mener Irén.
Nam! Her er oppskriftene:

Bruschetta med tomat og mozzarella

Italienerne kan dette med god og enkel mat, og bruschetta er et bevis på det.
Ingredienser: 
4 skiver landbrød 
4 tomater 
1 fedd hvitløk 
Olivenolje 
Basilikum 
Gourmetsalt og grovkvernet pepper
Mozzarella

* Fjern innmaten av tomatene og del de i terninger. 

* Bland tomatene med finhakket hvitløk, finsnittet basilikum, et par spiseskjeer olivenolje samt salt og pepper 

* Skjær brødet i skiver og pensle det med olivenolje på begge sider 

* Stek skivene i ovnen på 200 grader til de får en lett gylden farge 

* Ta ut brødet og gni det med hvitløksfedd som er delt i to 

* Legg tomatblandingen på brødet og avslutt med noen dråper olivenolje og pepper  


Buon Appetito

----

Grønn gazpacho med agurk, spinat, melon og mynte

Grønn gazpacho er en fantastisk frisk, spicy og fargerik suppe. Den perfekte forretten som imponerer.
Suppen:
1 agurk
1 fedd hvitløk
2 sjalottløk
1 stilk stangselleri
½ melon, gjerne galia
½ - 1 grønn chili
½ grønn paprika
1 kvast mynte
1/2 dl hvitvinsvinager evt. ½-1 dl vann 3
-4 ss olivenolie
Salt 


Rugbrødtoast:
4 skiver rugbrød
Olivenolje

Suppen: 

* Hakk grønnsakene grovt og kjør alle ingrediensene til suppen i en blender 

* Smak til med olivenolje, salt og hvitvinsvinager 

* Sett suppen kaldt i minst to timer og gjerne over natten (kjør den raskt i en blender eller med en stavmikser rett før servering 


Rugbrødtoast: 

* Pensle brødet med olivenolje og rist det i en stekepanne i ca fem minutter

----

Grapefruktgratiné

Grapefrukt gratiné er en forfriskende sorbet- eller slushlignende dessert. Du kan lage gratiné av all slags fruktjuice eller fruktpuré. Granité serveres også som hvilerett , men da benyttes oftes champagne, hvitvin, vodka eller annen alkohol.

Ingredienser: 

2 1/2 dl vann
150 gr sukker
3 rosa grapefrukt
1 appelsin
1 ss sitronsaft

* Rasp skallet på grapefrukt og appelsin - press saften og sil den
* Kok vann og sukker til sukkerlake og sett til avkjøling til romstemperatur
* Bland sukkerlaken med fruktsaften og eventuelt Aperol eller Campari - ha alt over i en flat form, dekk til med folie og sett i fryseren
* Etter ca en time, ta formen ut og skrap/rasp med en gaffel - bland det frosne med det som fortsatt ikke er stivnet og gjenta dette ca hvert kvarter til du får store 'iskrystaller'
* Før servering; ta graniteen ut av fryseren i 10-15 minutter - serverer i porsjonsglass
* Pynt med revet sitrusskall, mynte eller sitronmelisse og server umiddelbart