Her er høstens høydepunkter fra NRK

«Nudes» er ny kommende serie på NRK

NRK er lokomotivet når det gjelder norsk serieproduksjon, noe høstens premierer er enda et bevis på.

NRK er stadig en viktig premissleverandør av kvalitetsinnhold til norske husstander, og appen deres gjør at mange kan fordype seg i serier, dokumentarer og programmer av ny og eldre dato.
Visste du at NRK TV også finnes som app på T-We-boksen din?
Slik får du det fantastiske innholdet direkte på TV-en, uten å måtte koble om eller bruke flere strømmebokser.
Her er noen av seriene som vi gleder oss til, og som kommer til NRK denne høsten:

«Exit» - drama fra det norske finansmiljøet

Serie basert på ekte historier fra det norske finansmiljøet! Adam, William, Henrik og Jeppe har tilsynelatende alt: Penger, karriere og familie. Samtidig kjeder de seg, og løsningen blir et dobbeltliv med vold, narkotika og prostituerte. Kan de komme unna med det?
Premiere: September

«Twin» - Kristofer Hivju i dobbeltrolle

De eneggede tvillingbrødrene Adam og Erik lever helt forskjellige liv – førstnevnte er en ansvarlig familiefar, sistnevnte en surfeboms som til slutt mister alt. Når de ender opp i en slåsskamp, dør Adam. For å slippe fengsel må Erik overta brorens identitet. «Twin» er en av de store dramaseriene på NRK i høst, og «Game of Thrones»-stjernen Kristofer Hivju spiller både Adam og Erik.
Premiere: Slutten av oktober

«Hellums kro» – humordrama med Bjarte Tjøstheim

Når eieren av to veikroer på hver sin side av E6 pensjonerer seg, bryter det ut full krig mellom de to daglige lederne: Begge ser nemlig seg selv som rettmessig arvtaker til «kro-imperiet». «Hellums kro» byr på biljakter, spionasje og sabotasjeaksjoner – i kro, krig og kjærlighet er som kjent alt lov. Samtidig er serien en varm hyllest til kro-livet.
Premiere: Slutten av oktober.

«Skitten snø» – om frykt, ære, lojalitet og sterke vennskap

18 år gamle Sumera blir voldtatt av en bekjent. Etterpå presser han Sumera for penger og truer med å spre nakenbilder av henne. Hun er livredd for at familien skal få vite noe, men etter hvert våger hun å fortelle hva som har skjedd til bestevenninnene sine. Sammen legger de en plan for å ta hevn på overgriperen. Serien er basert på Mahmona Khans populære ungdomsroman med samme navn.
Premiere: November

«Nattens arvinger» – internasjonalt fantasydrama

Tre europeiske kringkastere – NRK, tyske NDR og nederlandske NPO – samarbeider om denne storsatsingen spekket med magi og spenning. Det er slutten av 1800-tallet, og vampyrer blir jaktet på. Gjennom femten år gamle Alisa følger vi de fem vampyrklanene som er igjen i Europa. Klanene stoler ikke på hverandre, men hvis de skal overleve må de samarbeide. Målgruppe: 12-15 år.
Premiere: Oktober

«Nudes» – når alle har sett deg naken

Sofia (16) og Axel har sex på en fest. Neste dag sirkulerer en film av dem rundt på skolen. Hvem var det egentlig som filmet? I ungdomsserien «Nudes» møter vi Sofia (16), Viktor (18) og Ada (14), som alle står i sin første livskrise. På hver sin måte prøver de å vinne tilbake kontrollen når nakenbilder av dem blir spredd.
Premiere: September

«18» – om identitet, status og machokultur

«18» er et tenåringsdrama fra Groruddalen. Manus er basert på grundig research og dybdeintervjuer med målgruppen. Første sesong, «17», ble sendt i 2018 og handlet om 17 år gamle Abdi. I «18» møter vi Emrah, som er på vei inn i eit kriminelt gjengmiljø der et hardt ytre og penger betyr makt, men ingenting er så verdifullt som lojalitet. Ny episode hver dag.
Premiere: Oktober

«Verda i flammar («World on fire»)» – episk om 2. verdenskrig

Denne dramaserien forteller historiene til vanlige folk i Storbritannia, Polen, Frankrike, Tyskland og USA. BBC spenner opp et stort lerret, fra okkupasjonen i Warszawa til bombingen av London. «Verda i flammar» har med seg stjerneskuespillere fra flere land, inkludert Helen Hunt. Det handler om små mennesker i en stor krig, om lojalitet og brutalitet, mot og frykt, håp og tap.
Premiere: September

«Fred til lands» – psykologisk dramaserie fra Danmark

Fem innbyggere planlegger det perfekte drapet på Mike, en hatet plageånd i en liten bygd. Men hvor perfekt er planen, egentlig? Å gjøre seg til gud og sette seg til doms over andre viser seg å ha konsekvenser de ikke forutså. Serien kan minne litt om «Twin Peaks», «Peaky Blinders» og «Breaking Bad».
Premiere: Oktober

«Parterapi» – en moderne klassiker er tilbake

Humorserien med Kevin Vågenes fortsetter, og til høsten kommer sesong tre. Vi møter både nye par og gamle kjente som forsøker å redde forholdet gjennom terapi – med varierende hell.
Premiere: Oktober