Han er tidenes mest udugelige Gud i ny original komiserie

Steve Buscemi spiller Gud i TNTs «Miracle Workers»

TNT-serien «Miracle Workers» kan ses eksklusivt i T-We. Steve Buscemi og Daniel Radcliffe briljerer i uvanlige roller.

Mange av oss kjenner Steve Buscemi fra klassikere som «The Big Lebowski», «Fargo», «Con Air» og «Reservoir Dogs» - eller fra serier som «The Sopranos» og «Boardwalk Empire».
Men ingen av disse rollene likner på den han har i den nye komedien «Miracle Workers». Her spiller han Gud - men denne guden er ikke en spesielt barmhjertig eller allvitende type slik han/hun vanligvis framstilles på skjerm. Snarere en storforlangende og hjelpeløs administrerende direktør, som er i ferd med å gi opp alt og heller tyr til øl og lett underholdning for å få tiden til å gå.
Fra og med nå kan du se de to første episodene av «Miracle Workers» fra TNT eksklusivt i T-We - men først, sjekk traileren:

Vil sprenge kloden

Plottet i «Miracle Workers» er mildt sagt originalt: Her er Jorda skapt ved et uhell, av en Gud som ikke aner hva han driver med.
Men nå er han møkklei - han vil sprenge hele kloden, og bli ferdig med det.
Gud driver himmelen som et privat selskap, Heaven Inc. Han er en elendig sjef som krever mye av arbeidsstokken sin - en desillusjonert gjeng med «engler», som har fått utdelt tilfeldige oppgaver og som forsøker å få endene til å møtes tross budsjettkutt og håpløse oppgaver.
Eliza (Geraldine Viswanathan) er nyansatt i avdelingen for besvarte bønner, der hun har ansvaret for å se om det går an å hjelpe mennesker som ber om Guds hjelp.
En jobb som i utgangspunktet framstår som håpløs, men én dag inngår hun et veddemål med Gud: Klarer hun å få to mennesker forelsket i hverandre, vil Gud la jordkloden få leve litt til (taper Eliza, må hun spise en meitemark).
Eliza får etter hvert hjelp av Craig (Daniel Radcliffe), en sjenert kollega som har arbeidet ved avdelingen for besvarte bønner i årevis uten at han har klart å hjelpe mennesker til mer betydningsfulle ting enn å finne igjen nøklene sine.
Kan de klare å redde kloden - og å hjelpe to mennesker til å finne kjærligheten samtidig?

Humor og varme

Mange amerikanske kritikere har falt pladask for «Miracle Workers»’ kreative utgangspunkt, og særlig skuespillet til de tre hovedkarakterene har høstet mange lovord.
Dette en serie som kombinerer masse tøys med varme og forsøk på å si noe litt vesentlig om det å være menneske.
– Enten serien fokuserer på Gud, hans dysfunksjonelle engler eller hans menneskelige kreasjoner, er seriens røde tråd hva det betyr å søke forbindelser i en verden der kaos er det eneste konstante.
– Det lille mirakelet ved «Miracle Workers» er at den dropper opplagte gimmicks til fordel for punchlines som finner humor og varme på de mest uvanlige og fascinerende stedene, skriver for eksempel Variety.

Talentfull serieskaper

«Miracle Workers» består av seks episoder. De to første kommer mandag 4. mars, og de fire neste blir sluppet de påfølgende mandagene.
Serieskaperen Simon Rich har tidligere jobbet for «Saturday Night Live», og skrev også boka «Miracle Workers» bygger på. Han har for øvrig tidligere gjort seg bemerket med en serie kalt «Man Seeking Woman» - en fortelling om en mann som blir dumpet av kjæresten til fordel for Adolf Hitler.
Så: Er du åpen for komedie som ikke akkurat lar seg plassere, og som er villig til å ta store fantasifulle sprang ut i surrealismen?
Sjekk ut «Miracle Workers»! I TNT-arkivet i T-We fra og med nå.
PS: Dette er den andre serien i år som TNT har lansert eksklusivt via T-We - den første er en kritikerrost krimserie kalt «I am the Night», som du kan se her.