De mest sette filmene i T-We Filmleie i 2019

Bilde av årets mest sette
Lady Gaga, Freddie Mercury og Kristoffer Joner i katastrofemodus troner øverst når filmåret i T-We skal oppsummeres.

Filmåret 2019 er historie. Og for en reise det har vært! Actionfilmene har aldri vært mer heseblesende, kjærlighetshistoriene mer rørende eller barnefilmene mer magiske.

Her er listen over filmene i T-We Filmleie som vant publikums hjerter gjennom året som har gått – og hvorfor de er verdt å bruke tid på.

1. «A Star Is Born»

Se den for: Lady Gaga som briljerer i rollen som supertalentet Ally – og Bradley Cooper som alkoholisert og falmet countryrocker.

2. «Bohemian Rhapsody»

Se den for: En fargesterk hyllest til et av historiens mest pompøse rockeband, med en prisvinnende Rami Malek som gruppens karismatiske midtpunkt, Freddie Mercury.

Se den for: En fargesterk hyllest til et av historiens mest pompøse rockeband, med en prisvinnende Rami Malek som gruppens karismatiske midtpunkt, Freddie Mercury.

3. «Skjelvet»

Se den for: En katastrofefilm av internasjonalt format, der en hardt presset Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp må overleve i et Oslo som raser sammen.

4. «Aquaman»

Se den for: En vittig og overdådig undervannsfabel med Jason Momoa som den øltørste, rappkjeftede og dønn sjarmerende tittelkarakteren.

5. «Mordene i Kongo»

Se den for. Aksel Hennie og Tobias Santelmann overbeviser som Joshua French og Tjostolv Moland i Marius Holsts film.

6. «Løvenes Konge» (2019) – Norsk tale

Se den for: Å oppleve et av de klassiske Disney-eventyrene i helt ny drakt, der datamagi gjør Simba, Timon og Pumbaa og resten av gjengen til forbløffende naturtro figurer.

7. «Avengers: Endgame»

Se den for: Å få Martin Scorseses påstand om at Marvel-filmer bare er «fornøyelsesparker» motbevist av et stjernespekket skuespillerlag.

8. «Rutete Ninja»

Se den for: Et tøysete, rølpete og herlig tilskudd til «Terkel i knipe»-universet.

9. «The Equalizer 2»

Se den for: Denzel Washington sparker skurkerumpe. Igjen.

10. «Cold Pursuit»

Se den for: Liam Neeson sparker skurkerumpe. Igjen.

11. «John Wick: Chapter 3 – Parabellum»

Se den for: Keanu Reeves sparker skurkerumpe. Igjen.

12. «KuToppen»

Se den for: Glimrende norsk animasjon myntet på de minste, men med nok sjarm og humor til at voksne også kan nyte moroa.

13. «Aladdin» (2019) – Norsk tale

Se den for: En medrivende live action-tapning av et av de virkelig klassiske eventyrene, der Will Smith drar lasset som ånden i flasken.

14. «Mission: Impossible – Fallout»

Se den for: Nasjonalfølelse når Tom Cruise henger og dingler fra Preikestolen – og pur glede over en av tidenes mest spektakulære actionfilmer.

15. «Johnny English Strikes Again»

Se den for: Et etterlengtet gjensyn med det fjollete fjeset til Rowan Atkinson – her som den notorisk klønete agenten Johnny English.

16. «Månelyst i Flåklypa»

Se den for: En varm, morsom og strålende avslutning på «Flåklypa»-trilogien – med verdensrommet som boltreplass for Solan, Ludvig og Reodor.

17. «Captain Marvel»

Se den for: Brie Larson i rollen som den hardtslående Captain Marvel, og Samuel L. Jackson og Ben Mendelsohn i minneverdige biroller.

18. «Robin Hood»

Se den for: En film som – uten å overdrive – har blitt slaktet sønder og sammen. Kanskje kritikerne ikke er like treffsikre som Robin selv?

19. «Dumbo» – Norsk tale

Se den for: Tim Burtons elefantastiske versjon av Disney-legenden, godt hjulpet av Colin Farrell, Michael Keaton og Danny DeVito.

20. «Hunter Killer»

Se den for: Gerard Butler sparker skurkerumpe. Igjen.