Tilbring høsten i fotballhimmelen

Stadionbilde

De neste månedene bugner TV-skjermen av europeisk toppfotball. Her er oversikten over hvor du ser moroa.

Endelig! Fotballsesongen er i full gang i mange av Europas ligaer, mens andre våkner fra sommerdvalen utover i august og september.
Men hvilke kamper skal du se? Og hvor? Her er en hendig guide til kanalene som viser høstens magiske scener der de utspiller seg på gressmatta – og som er tilgjengelige i T-We.

Viasport-kanalene (inkludert i Grunnpakken)

Viasport-kanalene byr – tradisjonen tro – på en hel del essensielt og variert snadder for fotballhoder.
For mange vil nok en ny runde Champions League være noe av det som rager helt øverst blant høstens ballbegivenheter. De seks gruppene trekkes i Monaco 29. august, og 17. og 18. september braker gruppespillet løs. Det knytter seg en viss spenning til om Rosenborg fikser playoffen mot Dinamo Zagreb 21. og 27. august – da blir i så fall gruppespillet ekstra spennende med norske øyne.
Ellers knytter det seg stor spenning til både Bundesliga og Championship. Sistnevnte er allerede i gang, med Sheffield United og Charlton i tet etter to kamper spilt, mens den tyske ligaen innledes med Bayern hjemme mot Hertha 16. august. Andre europeiske toppligaer som sender på Viasport-kanalene teller Belgisk toppdivisjon, nederlandske Eredivisie, skotske Premiership og franske Ligue 1, som alle er tilbake i action nå.

Strive Sports (valgfri kanal i Grunnpakken)

I italienske Serie A møtes Juventus mot Parma og Napoli mot Fiorentina lørdag 24. august, mens Athletic Bilbao tar imot Barcelona på hjemmebane i den spanske La Liga-premieren 16. august.
Den amerikanske MLS-sesongen begynner på sin side å tetne seg til for alvor, og sesongen varer frem til 10. november.

TV 2/TV 2 Sport 1 (inkludert i Grunnpakken)

TV 2 er også en solid aktør å regne med når fotballhøsten skal kartlegges og kamper prioriteres.
Nevnte Champions League er naturligvis en viktig satsning også for TV 2, som viser flere av kampene i turneringen fremover. Men vel så spennende for oss nordmenn er EM-kvalifiseringen for herrer, som allerede er godt i gang. Med en seier, to uavgjort og ett tap befinner Norge seg midt på treet i sin gruppe, og de neste månedene venter Malta, Sverige, Spania og Romania på motsatt banehalvdel.
Spennende blir også Europa League der kvalifiseringen er i gang. Greier Chelsea å beholde tittelen? Det er heldigvis mange kamper igjen til vi har noe svar på det.
I tillegg har TV 2 også inngått en avtale med Strive Sports som sikrer kanalen fire kamper per runde fra Serie A og La Liga.
Kampene på TV 2 og TV 2 Sport 1 inngår i Grunnpakken.

TVNorge/Eurosport (inkludert i Grunnpakken*)

De fleste fans av norsk fotball har nok allerede fulgt Eliteserien tett siden oppstarten i vår, og med 17 kamper spilt kjemper Bodø/Glimt, Molde og Odd helt øverst i toppen i skrivende stund. Men med sesongavslutning 30. november kan svært mye skje, både på pallen og i nedre del av tabellen.
Da må to minst to av bunnlagene i Eliteserien pent innfinne seg i divisjonen under, OBOS-ligaen, som også ruller og går for fullt i disse dager – og avsluttes 10. november. Her ser du også kamper fra Europa League.
TVNorge og Eurosport Norge inngår i Grunnpakken.
* NB: Eliteserien går også på Eurosport-kanaler som ikke tilbys gjennom T-We fra Telenor.

TV 2 Sport Premium

Kanalpakken er kjent for sitt omfattende Premier League-tilbud, og med denne går du ikke glipp av noe fra balløya. Inntil sju direktesendte kamper per runde, samt herlige studiosendinger og magasiner. I utvalgte runder som Boxing Day og midtukerunder blir det enda flere direktesendte kamper enn tidligere. Prøver du Prøv TV 2 Sport Premium nå får du for øvrig halv pris i tre måneder (veiledende pris: 449,- pr. måned).