Fem EM-kamper du ikke vil gå glipp av (i tillegg til Norge-Spania)

Fotballstadion

Den nervepirrende EM-kvalifiseringen går mot slutten! Her er fem livsviktige kamper du må få med deg.

EM-kvalikrunden smeller i gang igjen torsdag, og vi sitter klare for en heidundrende langhelg med landslagskamper. Nå er det nemlig vinn-eller-forsvinn i mange av gruppene.
Så mens vi venter på at Norge og Ødegaard tar i mot Spania hjemme på Ullevaal lørdag kveld, lader vi opp med et skikkelig EM-maraton.
Her er fem viktige kamper og spennende lag vi gleder oss til å se.

Hjem til den flyvende hollender

Kan Nord-Irland fortsette sitt imponerende kvalifiseringsløp når de nå møter Ronald Koemans oransjekledde menn? Så langt har nemlig de egenrådige nordirene vunnet alle bortsett fra én kamp i kvalifiseringen. Dermed ligger de på en overraskende andreplass med 12 poeng i gruppe C.
Men møtet i Rotterdam ser ut til å bli knalltøft. Nederland har én kamp mindre spilt, ligger på tredjeplass og Virgil Van Dijk & co. har utvist god form i det siste.

Se Nederland - Nord Irland, torsdag 10. oktober kl. 20:45 på TV 2 Sport 1.

Nytt Sterling-show?

Da England tok i mot Tsjekkia på Wimbledon i EM-kvalifiseringens første runde, ble det Sterling-show og hat trick, selvmål og 5-0 til England.
Mens Harry Kane og England står ubeseiret etter fire spilte kamper og 12 poeng, ligger Tsjekkia på en utrygg andreplass med ni poeng og to tap på fem kamper. Det er altså duket for aldri så lite toppoppgjør i gruppe A, der mest står på spill for fotballnasjonen Tsjekkia.

Se Tsjekkia - England, fredag 11. oktober kl 20:45 på TV 2 Sport 1.

Krigersk i Reykjavik

Hvis du er ute etter nok en neglebitende kamp denne fredagskvelden, og har TV 2 Sport Premium, kan du svitsje over til Island – Frankrike. I øyeblikket innehar Tyrkia og Frankrike første- og andreplass i gruppe H. Begge lag ligger med 15 poeng og kun ett tap på fem spilte kamper.
Men bare tre poeng bak ligger de små kjempene fra nord, og skal Island ha sjans om å hente seg inn på en topplassering, er de nærmest avhengig av seier i kveld. Her skal det kjempes!

Sist Island møtte Frankrike i EM-kvaliken ble de slått langt ned i vikingstøvlene med bortetap og 4 - 0. Men er det noe kaptein Aron Gunnarsson og Island kan, så er det å holde ut til siste slutt.

Følg Island - Frankrike, fredag 11. oktober kl 20.:45 på TV 2 Sport Premium.

Skandinavisk lørdag

Start lørdagen med den potensielt skjebnesvangre kampen mellom Danmark – Sveits!

På førsteplass i gruppe D ligger Irland med 11 poeng etterfulgt av Danmark på andreplass med ni poeng på fem kamper. Selv om Åge Hareides menn ligger godt posisjonert til å ta seg direkte til EM 2020, ligger det et sultent sveitsisk lag bare ett poeng bak.

Og med spillere som Granit Xhaka og Xherdan Shaqiri på motsatt banehalvdel, blir dette alt annet enn walkover for Danmark.

Se Danmark – Sveits, lørdag 12. oktober kl 18:15 TV 2 Sport 1.

Kan Norge få drahjelp?

Samtidig som Norge og Ødegaard skal møte den suverene gruppelederen Spania på Ullevaal, tar Malta i mot Sverige på hjemmebane. Med Norge kun to poeng bak Sverige kan vi i det lengste håpe på drahjelp til å rykke forbi vår söta bror i øst.
Normalt skal Malta bli for svake for Sverige, med de er på hjemmebane og har ingenting å tape. Som sagt, det er lov å drømme ...

Se Malta – Sverige 12. oktober kl 20:45 på TV 2 Sport 1.

Og sist men ikke minst: Heia Norge!

Se Norge - Spania lørdag 12. oktober kl 20.45 på TV 2.