Derfor tror vi årets Champions League-finale blir en klassiker

Liverpool er knappe favoritter i CL-finalen.

YNWA eller COYS? Uansett er det gode grunner til å håpe på en klassiker.

Lørdag kl. 21.00 braker det løs på Wanda Metropolitano i Madrid, idet Liverpool og Tottenham møter hverandre i årets Champions League-finale.
Du kan se hele oppgjøret på både TV 2 og Viasat 4, eller i T-We-appen hvis det er konkurranse om stua på lørdagskvelden.
Vi tror dette kan bli en kamp for historiebøkene - fordi:

1. Liverpool og Spurs er to lag som er tuftet på angrepsfotball

Det har vært scoret mål i åtte av de siste oppgjørene mellom lagene, og særlig kampene i forrige sesong (henholdsvis 4-1 til Spurs og 2-2 på Anfield) var dramatiske.
Årets kamper vant Liverpool 2-1.
Tross at lagene har sterke defensive kvaliteter, er det i angrep at disse lagene har sine store styrker, med (ofte) høyt press, stort tempo med ballen i laget og enkeltspillere som kan utrette magi på egen hånd.
Og lagene kjenner hverandres styrker og svakheter godt - dette er ikke en kamp der noen av lagene trenger tid for å «kjenne på motstanderen».

2. Emosjonelle og karismatiske trenere

Trenerne til årets Champions League-finalister kommer til å drive lagene framover - her blir det neppe snakk om å «parkere bussen» foran egen forsvarssone.
Alle som så seiersintervjuene med Mauricio Pochettino og Jurgen Klopp etter de uhyre dramatiske semifinalene, skjønner hvor mye dette betyr for dem personlig:

3. To lag som kommer til å være desperate etter å vinne

Liverpool har det beste laget de har hatt på lang, lang tid, men står i fare for å bli husket som en «evig toer» – de tapte fjorårets finale, og gikk glipp av Premier League-gullet med knapp margin.
Tottenham har på sin side ikke vært i en eneste Champions League-finale tidligere - siste europeiske trofé var UEFA-cupen i 1984.
Det kan bli en stund til neste gang en liknende mulighet kommer igjen ...

4. Tilnærmet skadefritt mannskap

Begge lag har hatt sine skadeproblemer i løpet av sesongen, men nå ser det mye bedre ut.
For Tottenham er den store nyheten at Harry Kane er kampklar, og dermed er det kun Harry Winks av spillerne fra førsteelleveren som er ute.
For Liverpool er Naby Keïta usikker, men han er i troppen - og blir muligens kampklar.
Med andre ord: Absolutt alt ligger til rette for en kjempekamp. Vi gleder oss!