«Bumblebee» er 80-tallsnostalgi på sitt beste

Bumblebee er ny i T-We

Denne «Transformers»-forløperen er verdt tiden din. Se i Paramount+, uten ekstrakostnad.

Hvor mange filmserier blir bedre etter et drøyt tiår? Ikke så altfor mange, gitt.
Men «Bumblebee», den sjette filmen i live-action-franchisen «Transformers», er et solid unntak fra regelen – og et bevis på at roboter kan være riktig så sjelfulle skapninger, så lenge manus og dyktige motspillere tillater dem å være det.
Sjekk selv: Filmen er nå tilgjengelig i Paramount +, og er en del av innholdet som er inkludert i ditt T-We-abonnement. Du trenger altså ikke betale ekstra for å se den.

Sjarm og action hånd i hånd

Bærebjelken i «Bumblebee» må sies å være film- og popstjerna Hailee Steinfeld, som er nominert til både Teen Choice Awards og Saturn Award for sin hovedrolleinnsats som 18 år gamle Charlie Watson.
Året er 1987, og Charlie finner en VW Boble på en skraphaug. Når hun prøver å reparere den, viser bilen seg kjapt å være en utenomjordisk robot med kjipe skapninger i hælene.
Dermed er alt duket for et eventyr som naturligvis inkluderer halsbrekkende action og ville forfølgelsesscener, men også rørende vennskap og romantikk.
I tillegg til Steinfeld møter vi blant andre John Cena og Pamela Adlon i øvrige roller, mens Justin Theroux, Angela Bassett og Dylan O’Brien er blant stemmeskuespillerne som gir liv til filmens maskiner.

Beste «Transformers» hittil

Det skal ikke stikkes under en stol at flere av de foregående filmene fra «Transformers»-universet har gjort det skarpt når Hollywood deler ut sin årlige «anti-Oscar», Razzie-prisen, der årets dårligste filmer «hylles».
«Bumblebee» ble på sin side nominert til fjorårets «Razzie Redeemer Award» – prisen som deles ut til filmunivers og -kunstnere som har reist seg etter kritiske eller kommersielle flopper.
Og filmen har mottatt god tilbakemelding fra både kritikere og publikum, med en score på 93% hos Rotten Tomatoes.
Filmsiden Variety beskriver «Bumblebee» som «filmen fans av den animerte åttitallsserien har ønsket seg hele tiden», mens Reel Views kalte den «en av sesongens beste eskapist-filmer».
Også her i Norge lot anmelderne seg sjarmere, og Stavanger Aftenblad utropte den til «Transformers-filmen du har ventet på!».