Det beste du kan se på Netflix akkurat nå

Irishman på Netflix
Storfilmene kommer på rekke og rad hos strømmegiganten.

For filmelskeren: The Irishman

Mesterregissør Martin Scorseses tre og en halv timer lange epos om Frank Sheeran (Robert De Niro), mannen som var høyre hånd for den mektige fagforeningslederen Jimmy Hoffa (Al Pacino), er imponerende på alle vis.

Først og fremst er det en uhyre ambisiøs fortelling, som også er utrolig velspilt og medrivende.

Dette er en mafiahistorie som ikke er fortalt før - den tar seg god tid, før den knytter alle trådene sammen i en mesterlig avslutning. Denne må alle som har likt Scorseses tidligere filmer - fra «Mafiabrødre» til «The Wolf of Wall Street» - få med seg.

For den kvalitetsbevisste: Marriage Story

«Unbelievable» har fått helt fantastiske kritikker. New York Magazine skriver at den er blant de aller beste krimdramaene i nyere tid, og blant de beste seriene i 2019. Også Dagbladets Marie Kleve kastet en femmer på terningen:

Voksne seere vil nok sette pris på «Marriage Story», allerede utropt til en av neste års store Oscar-favoritter.

Adam Driver og Scarlett Johansson spiller ekteparet Charlie og Nicole - han driver et teater, hun er skuespiller der. Nå skal de skilles, men de har bestemt seg for at prosessen skal foregå så vennskapelig og ordentlig som mulig.

Det viser seg å være lettere sagt enn gjort, når omgivelsene - og særlig skilsmisseadvokatene - får sagt sitt.

Regissør Noah Baumbach har også tidligere vært Oscar-nominert (for «The Squid and the Whale» i 2005, og har også laget meget severdige filmer som «Frances Ha» (2012) og Netflix-filmen «The Meyerowitz Stories» (2017).

For actionfansen: V Wars

For familien: Drageprinsen

Drageprinsen er en av mange svært gode familievennlige animasjonsserier på Netflix, og sesong tre kom nylig ut.

Her snakker vi fantasy og science fiction, laget av noen av USAs fremste på området - serieskaperne har tidligere jobbet med blant annet «Futurama» og «Avatar: The Last Airbender».

Anbefales for barn fra sju år og oppover.

– Mer voldelig, mer gripende og enda mer rørende enn noen gang, skriver The Guardian om den nye sesongen.

For yogaelskeren: Bikram: Yogi, Guru, Predator

Yoga er mer populært enn noensinne, men denne dokumentaren har et litt annet og mer kritisk fokus.

Den ser nærmere på virksomheten til Bikram Choudhury, idet bikramyoga fikk sitt gjennombrudd i 1970-tallets Beverly Hills.

Dokumentaren hevder at den indiskfødte amerikanske yogalæreren kom svært nær sine elever og studenter, og at han jevnlig misbrukte denne makten til selv å oppnå fordeler ...