De beste HBO Nordic-seriene akkurat nå

to damer som leter etter noen ark på gulvet

Dokumentar og drama fra aller øverste hylle.

HBO Nordic er tilgjengelig som valgfri tjeneste med T-We, du kan velge tjenesten som del av din TV- og strømmepakke her.

TV-serier fra HBO Nordic er blant de mest omtalte og kritikerroste seriene i verden.

Her er noen av de nyeste titlene som virkelig engasjerer og begeistrer publikum og kritikere:

Skreddersy din TV- og strømmepakke

Devs

Alex Garland er mest kjent for å ha forfattet boka «The Beach», og senere for ambisiøse science fiction-filmer som «Ex Machina» og «Annihilation».

Denne serien har også fått svært god mottakelse blant de fleste kritikere. Her tas vi med til et mystisk teknologiselskap, som har en utviklingsavdeling ledet av en like mystisk skikkelse kalt Forest (spilt av Nick Offerman).

Han har gjort en oppdagelse som kan få store konsekvenser for hele menneskeheten, og som mange ønsker å få fatt i. Stort mer tør vi ikke å avsløre om handlingen, men denne miniserien bør du definitivt se!

Breeders

Livet med små barn er blitt gjenstand for mange humorserier, men sjelden med en så syrlig undertone som her.

Skuespiller Martin Freeman har slått seg sammen med manusforfatterne bak den mørke politiske komiserien «The Thick of It» for å lage morsomheter om hvor ufattelig frustrerende det kan være å leve med småttiser – uansett hvor høyt man elsker dem innerst inne.

Freeman briljerer selv som pappa med altfor kort lunte, mens mindre kjente Daisy Haggard er et godt nytt bekjentskap i rollen som hans partner gjennom tykt og tynt. Heldigvis lar de glimt av varme og kjærlighet skinne gjennom iblant!

Curb Your Enthusiasm

Larry David var lenge mest kjent for å ha vært medskaper av «Seinfeld», men ti sesonger med «Curb Your Enthusiasm» har definitivt også satt sine dype spor blant komifansen.

Her spiller han seg selv - en steinrik og priviligert golfentusiast, med god tid til å irritere seg grønn over livets mange bagateller.

«Curb ...» var den første serien som dyrket pinlige situasjoner for å få oss til å le, og i sin tiende sesong ser ikke Larry ut til å dempe seg.

Snarere tvert i mot.

McMillions

Bølgen av snakkis-dokumentarer ser ikke ut til å ha noen ende, og vi klager definitivt ikke.

Sist ut i må-se-rekken av sanne historier er denne fortellingen om en storsvindel basert på en populær variant av Monopol som kunne spilles hos burgerkjeden McDonald's.

Førstepremien var én million dollar, og populariteten var enorm.

Så oppdaget FBI at ingen av vinnerne var ekte.

Regissør James Lee Hernandez har fortalt The Guardian at alle FBI-agentene han kontaktet sa at av alle sakene de hadde etterforsket var dette favoritten, men at «ingen hadde spurt om den før.»

The Plot Against America

TV blir ikke mer KVALITET enn dette. Denne miniserien i seks deler er produsert av David Simon og Ed Burns, som tidligere har laget «The Wire», og er basert på en roman av Philip Roth.

Vi befinner oss i et alternativ univers i 1940, der flygerhelten Charles Lindbergh er blitt amerikansk president i stedet for Roosevelt. Liderbergh hadde nazisympatier, og bestemmer seg i denne historien for å sende alle jødene ut på landsbygda - rett i klørne på Ku Klux Klan.

Skremmende, rørende og utrolig velskrevet - og dessverre en høyaktuell fortelling med tanke på det høye konfliktnivået USA preges av akkurat nå.

My Brilliant Friend

Det knyttet seg store forventninger da den anonyme forfatteren Elena Ferrantes bestselgende romaner skulle bli tv-serie.

Første sesong av fortellingen, som skildrer vennskapet mellom to fattigjenter som vokser opp i utkanten av Napoli, ble rost opp i skyene av kritikerne.

Anmelderentusiasmen har ikke dabbet av når runde to plukker opp tråden i kjølvannet av et bryllup.

Om du ikke har rukket å se første sesong ennå kan du forøvrig se opp for norsk-italienske Elisa del Genio i rollen som hovedperson Elena Greco når hun er barn.

Ifølge VG ble Elisa, hvis mor er fra Stabekk, oppdaget tilfeldig da bror Alberto skulle prøvespille til serien.

The Outsider

HBO Nordic byr ofte på mørk krim på vinteren, og årets «The Outsider» er intet unntak. Serien er basert på romanen ved samme navn, signert Stephen King, og følger etterforskningen i kjølvannet av et bestialsk drap på en liten gutt.

Saken virker først åpenbar, men tar en uventet vending når den antatte gjerningsmannen tilsynelatende har et vanntett alibi.

Kan overnaturlige krefter ligge bak? På rollelista finner du fantastiske skuespillere som Ben Mendelsohn og Jason Bateman.

Better Things

Denne dramakomedien handler om å kombinere eneansvar for barn med en karriere i Hollywood og har en fantastisk hovedrolleinnehaver i Pamela Adlon, som også er seriens manusforfatter og regissør.

Hun spiller en alenemor med bein i nesa og tre svært karaktersterke døtre, og kaller rutinemessig fram såvel gapskratt som tårer i øyekroken.

«Better Things» fikk en strålende mottakelse da den dukket opp i 2016, har bare blitt bedre siden, og når den helt ferske fjerdesesongen har fått flere anmeldere til å hente fram «klassiker»-stempelet tyder det på at dette er en av tv-vårens sterkeste kort.