Telenors nye WiFi-utstyr er designet for god dekning

Nytt WiFi-utstyr fra Telenor

Den nye ruteren fra Telenor er tegnet av Snøhetta, og har fått internasjonal pris og massevis av skryt for sitt stilrene design. Men det er det som skjer på innsiden som teller.

Er du blant dem som plasserer ruteren din i skuffer og skap, under sofaen eller i andre kriker og kroker utenfor synsfeltet?
Du er ikke alene. Og grunnen til at så mange forsøker å gjemme WiFi-utstyret er ikke så vanskelig å forstå. Mange tradisjonelle rutere, med sine blinkende lys og prangende antenner, er rett og slett ikke så pene å se på.
– Problemet er at denne «ruterskammen» fører til dårligere WiFi. Mange tror de har ustabilt nett inn til huset, men så er det egentlig svakt trådløst signal inne i huset som er problemet, sier Camilla Amundsen, leder for TV og bredbånd i Telenor.

Et verktøy for bedre dekning

Å løse problemet med bortgjemte rutere ble identifisert som en nøkkeloppgave av Snøhetta da de startet prosessen med å designe Telenors nye WiFi-utstyr.
Ville det være mulig å lage noe som folk vil ønske å ha stående framme – slik at dekningen blir bedre?
Nå er resultatet klart. Den nye ruteren og forsterkeren lanseres sammen med nyheten Alltid WiFi. Når du leier utstyret, får du også eksperthjelp og en garanti om at du skal bli fornøyd med WiFi-dekningen i hele boligen din.
– Noen opplever ustabilitet og dårlig trådløs dekning innenfor husets fire vegger. Med det nye WiFi-utstyret fra Telenor får du optimalisert signalet, og dermed et mer velfungerende hjemmenett i flere rom og etasjer i boligen, sier Camilla Amundsen.

Mindre design, bedre produkt

Leder for produktdesign i Snøhetta, Marius Myking, understreker at det er kundenes behov som hele tiden er i fokus under designprosessen.
Borte er bråkete vifter, utstående antenner og blinkende lys. Tilbake står kun de essensielle bestanddelene. I tillegg er bærekraft et annet viktig element ved Telenors nye WiFi-utstyr.
– Det har tradisjonelt vært mye unødig materialbruk i produksjonen av teknisk utstyr. I prosessen spurte vi oss selv: «Trenger dette produktet fem kabler?» Nei, det gjør kanskje ikke det. Det holder kanskje med én. I stedet har vi valgt å bruke penger og ressurser på det som øker kvaliteten og holdbarheten på produktet, sier Myking.
«Less design» er et begrep Myking vender tilbake til når han snakker om WiFi-utstyret det verdenskjente arkitekt- og designbyrået har utviklet sammen med Telenor.
– Med «less design» mener vi at det interessante ikke er hvordan noe ser ut men hvorfor det ser ut som det gjør. Det er ekspertenes kunnskap som påvirker valgene vi gjør som designere, og som gjør objektene unike. Ikke design for designens skyld, understreker han.

Vant pris

De hvite, ruterformede WiFi-produktene vant også den prestisjetunge tyske Red Dot-prisen for god design tidligere i år.
Grunnen til at ruteren er formet som den er, handler om innmaten. For å integrere de fire WiFi-antennene som er på innsiden av skallet, ble kretskortet plassert på høykant.
Men en stående ruter kan potensielt også bli ustabil og velte.
– Med ruterformen står den støtt, samtidig som den fremstår slank og elegant, forteller Martin Nichols, produktdesigner i Snøhetta.

Garanti og eksperthjelp

Med den nye ruteren – og forsterkeren hvis du har hjem med vanskelige dekningsforhold – ligger alt til rette for at du kan få fullt utbytte av bredbånd fra Telenor.
– Dette fungerer så bra at vi garanterer at kundene blir fornøyd med et stabilt internett i hele huset. Vi lanserer derfor en fornøydhetsgaranti for kundene, sier Camilla Amundsen i Telenor.
Alltid WiFi gir også alle som leier den nye WiFi-ruteren tilgang til hjelp på web og telefon fra dedikerte WiFi-eksperter. Disse kan veilede deg steg for steg.
– Det er mye som kan forstyrre WiFi-signalene hjemme. Telenor hjelper kunden å finne løsninger for å bedre WiFi-dekningen med enkle steg-for-steg veiledninger på våre websider. I tillegg kan kunden ringe våre WiFi-eksperter på telefon, forteller Amundsen.