Dårlig WiFi-dekning i huset? En forsterker kan være løsningen

Forsterker

Opplever du trøbbel med nettet hjemme, kan dette være løsningen: Det nye Snøhetta-designede utstyret har nemlig langt bedre dekning enn tidligere varianter.

Alle som har opplevd det, kan skrive under på det: Dårlig WiFi-dekning hjemme er noe herk.

Den gode nyheten? Det er nå blitt mye lettere å fikse – med noen helt enkle grep.

Det viktigste av dem er kanskje det aller enkleste: Ikke gjem bort ruteren din under sofaen, i skuffer og skap eller andre steder som gjør det trådløse signalet i hjemmet ditt dårligere.

Kjenner du på «ruterskammen»?

Grunnen til at så mange forsøker å gjemme WiFi-utstyret er ikke så vanskelig å forstå. Mange tradisjonelle rutere, med blinkende lys og prangende antenner, er rett og slett ikke så attraktive å se på.
– Problemet er at denne «ruterskammen» fører til dårligere WiFi. Mange tror de har ustabilt nett inn til huset, men så er det egentlig svakt trådløst signal inne i huset som er problemet, sier Camilla Amundsen, leder for TV og bredbånd i Telenor.

I samarbeid med Snøhetta har Telenor pønsket ut løsningen på problemet: Nytt WiFi-utstyr som har blitt lansert sammen med Alltid WiFi.

Designet for god dekning

Produktet er ikke bare vakkert å se på og mer bærekraftig enn tidligere WiFi-utstyr. Det er først og fremst designet spesifikt for å sikre best mulig nett hjemme, forklarer lederen for produktdesign i Snøhetta, Marius Myking.

«Less design» er et begrep Myking vender tilbake til når han snakker om WiFi-utstyret det verdenskjente arkitekt- og designbyrået har utviklet sammen med Telenor.
– Med «less design» mener vi at det interessante ikke er hvordan noe ser ut men hvorfor det ser ut som det gjør. Det er ekspertenes kunnskap som påvirker valgene vi gjør som designere, og som gjør objektene unike. Ikke design for designens skyld, understreker han.

Flere forsterkere kan være nøkkelen

Har du et stort hus eller ekstra utfordrende dekningsforhold, kan du også leie en eller flere forsterkere – forutsatt at du leier ruteren gjennom Alltid WiFi. I boliger mellom 80 og 170 kvadratmeter anbefales én forsterker, mens større boliger gjerne kan trenge to.
– På samme måte som med alle andre trådløse signaler blir WiFi-signalene svakere desto lenger unna de er enheten kunden bruker. Murvegger, vannbåren varme, speil og andre hindringer tar bort enda mer av signalstyrken. Alt dette kan vi hjelpe kundene med, forklarer Amundsen.
Hun legger til:
– WiFi-ekspertene kan gi kunden råd om endringer som kan gjøres, eventuelt anbefale kunden å anskaffe en eller flere WiFi Forsterkere, forklarer Amundsen.

Telenors fornøydhetsgaranti

Om du mot formodning fortsatt skulle ha problemer med hjemmenettet, kan du ringe til et team av dedikerte eksperter som vil hjelpe deg med å oppnå optimal dekning.
Uansett kunnskapsnivået ditt om WiFi skal ekspertene kunne gi deg hjelp og tips.
– Dette fungerer så bra at vi garanterer at kundene blir fornøyd med et stabilt internett i hele huset. Vi lanserer derfor også en fornøydhetsgaranti for kundene, sier Camilla Amundsen, leder for TV og bredbånd i Telenor.