Endelig er Formel 1 tilbake på V Sport og T-We

Bilde fra Formel 1 på V sport 1.

Formel 1-fans, gjør dere klare: I helga er det sesongstart for verdens største motorsportsirkus. 

Endelig er Formel 1 tilbake! I helga går startskuddet for 2023-sesongen, med årets første Grand Prix i øystaten Bahrain. 

Etter et fantastisk nervepirrende 2021, som ble avgjort på målstreken av Verstappen, ble fjoråret hakket mindre jevnt. Den nederlandske Red Bull-sjåføren vant sin andre strake sesong med klar margin. 

Så gjenstår det å se i år: Tar «Super Max» sin tredje sammenlagtseier? Eller tar Hamilton tilbake tronen? Og kanskje ekstra spennende for oss nordmenn: Hvordan kommer det til å gå med Dennis Hauger i Formel 2? 

Ekspertkommentator og tidligere racersjåfør, Thomas Schie, er tydelig på hva vi kan forvente:

– Det blir action, glamour og de 20 beste førerne i verden som stiller på startstreken, sier Schie. 

Se sendingene fra Formel 1, Formel 2 og Formel 3 på V sport 1 fra 10:10 på lørdag og 09:45 søndag. Husk at du får totaloversikt i sportsområdet på T-We-boksen og i T-We-appen.

Ser jevnere ut  

Lagene har presentert sine biler og ekspertene sier altså at det i år ligger an til en ekstra spennende sesong. 

Hvem har bygd den beste bilen? Hvor nærme er de hverandre? Har et team stukket fra de andre? 

– Testingene så langt vitner om at vi står overfor en langt jevnere heat. Red Bull har nok det sterkeste teamet, også i år. Men så ligger Ferrari og Mercedes rett bak, og det virker ikke som de har avslørt alle kortene sine under testene heller, forklarer Schie. 

De siste årene har interessen for Formel 1 eksplodert i Norge, og før sesongen har rettighetshaver Viaplay oppskalert dekningen med et større studio og tettere tilgang på førerne.  

Schie er en del av ekspertteamet også i år, i studio sammen med blant annet Atle Gulbrandsen, Henning Isdal og programleder Daniel Høglund.

Dennis Hauger blant favorittene i Formel 2 

Med et høyere budsjett og flere sendinger lover kanalen en fyldigere dekning med utegående reportere og analyser i studio. Særlig fokuset på Formel 2 med Dennis Hauger, vil bli større enn noen gang. 

– Dennis er jo en av favorittene til å vinne, sier Schie. 

Det norske supertalentet leverte ikke helt til forventningene i sin første Formel 2-sesong i fjor, og endte til slutt opp på en tiende plass. Nå tror Schie rutine og trygghet kan løfte Hauger helt opp på podiet i år. 

Det er viktig for at drømmen om Norges første fører i Formel 1 skal fortsette å leve. Det er nemlig svært sjeldent man ser noen få sjansen på motorsportens største arena etter to helt middels sesonger i Formel 2. 

Med andre ord: Mye tyder på at det er vinn eller forsvinn for Dennis Hauger. 

– Det er et knalltøft mesterskap. Alle kjører med lik motor og samme dekk, så det er mye mer opp til føreren. Det viktigste blir å levere på et stabilt nivå gjennom hele sesongen, være god i kvalifiseringer og plukke poeng jevnt og trutt. 

Det er en progresjon vi har sett fra Hauger før: I sin første sesong i Formel 3 ble han nummer 17, før han vant sammenlagt året etter.

– Så får vi se om han innfrir. Det blir spennende, sier Schie. 

Relaterte artikler

Se flere artikler