Gjør deg klar for Eliteserien

Bilde fra Eliteserien på TV 2.

Snart sparkes årets eliteserie i gang. Her er hvor du kan se de ulike kampene og et par høydepunkter fra de første rundene:

Nå er det ikke lenge til eliteserien er tilbake! Blir det Molde, Bodø/Glimt, Rosenborg – eller kanskje noen helt andre – som trekker det lengste strået i år? 

Interessen for norsk fotball har formelig eksplodert de siste årene, med profiler i utlandet som Erling Braut Haaland, Martin Ødegaard, Alexander Sørloth og Bodø/Glimts Askeladdeventyr i Europa. 

Dette engasjementet har smittet over på vår hjemlige liga, og stadig flere øyne er vendt mot Lerkendal, Aker stadion og flere av de 14 andre fotballbanene årets eliteserie skal spilles på. 

Første kamp sparkes i gang andre påskedag, mandag 10. april. I løpet av denne runden skal samtlige lag til pers, og vi vil få første smakebit på hvor landet ligger. Hvem overrasker, hvem skuffer? 

Det er TV 2 som er rettighetshavere for eliteserien. Mange av kampene vises lineært på TV 2 Direkte og TV 2 Sport 1. 

Her kommer et par høydepunkter fra noen av kampene som vises lineært de kommende ukene!

PS: Ikke glem at du også finner en god oversikt over pågående kamper i sportsområdet i T-We-portalen når den tid kommer.

Runde 1: Rosenborg - Viking

Første spark på ballen i eliteserien 2023 blir på Lerkendal, når  Rosenborg i mot Viking.

Kjetil Rekdals menn hadde et noe ujevnt 2022. Sesongen startet historisk dårlig med 4 poeng av 24 mulige på de første 8 kampene. Til slutt klarte likevel Rosenborg å karre seg til en tredjeplass, like bak Bodø/Glimt. 

Viking slo Rosenborg 2-0 i fjerde runde av cupen for en liten uke siden. Der var Viking klart sterkest, med nysigneringen Lars-Jørgen Salvesen i spissen. Rosenborg på sin side, slet med å få orden på bakre rekker. Forestillingen fikk slakt av medier, så vel som av Rekdal selv. 

Så får vi se om Trollongan får sin revansje. 

Se Rosenborg - Viking på TV 2 Direkte mandag 10. april klokken 14.30.

Runde 1: Brann - Haugesund

Senere samme kveld, nærmere bestemt klokken 19.15, spiller Brann mot Haugesund i det som forhåpentligvis blir et vakkert vestlandsoppgjør (vi legger godvilja til og sier at Haugesund ligger på vestlandet). 

Bergens Tidende mener Brann i år ser ut som en medaljekandidat. Det vil kanskje ikke alle være enige i, ettersom laget er nyopprykket fra 1. divisjon, sammen med Ham-Kam. 

Tilfeldighetene skal ha det til at også disse lagene nå nylig spilte mot hverandre i fjerde runde av cupen. Da vant Brann 3-1, og tok med det sin første seier på hjemmebane mot Haugesund på seks år. 

Se Brann - Haugesund på TV 2 Direkte mandag 10. april klokken 19.15.

Runde 2: Vålerenga - Sarpsborg 08 

Vålerenga har hentet flere betydelige defensive forsterkninger den siste tiden, blant de U21-landslagsspilleren Henrik Heggheim, som er utlånt fra danske Brøndby. 

Så spørs det om Vålerenga er gode nok offensivt til på knive om de øverste plasseringene i år. Laget har hatt som vane å ende opp på komfortable plasseringer rett over midten på tabellen de siste årene, sett bort fra tredjeplassen i 2020. 

Likevel er det nok mange som håper de kongeblå finner et ekstra gir, og kanskje til og med kan gi Molde, Rosenborg og Bodø/Glimt kamp om de øverste tre plassene. 

Men Vålerenga er ikke det eneste blåkledde laget med forsterkninger i år. Østfolds eliteseriealibi har hentet det 18 år gamle stortalentet Christopher Baah, som tidligere har prøvespilt for Barcelona, Manchester United og Borussia Dortmund. 

Se Vålerenga - Sarpsborg 08 søndag 16. april klokken 19.15 på TV 2 Sport 1.

Slik ser du toppserien

Men det er ikke bare eliteserien for herrer som skal spilles. Også toppserien for kvinner sparkes i gang veldig snart, og sendes på både TV 2 Play, TV 2 Sport 1 og NRK. 

I fjor ble det eksperimentert med et oppsett med et avsluttede seriesluttspill som de fire beste lagene kvalifiserte seg til, blant annet inspirert av hvordan hockey-ligaer fungerer. 

Dette oppsettet høstet mye kritikk, og tidligere i år valgte forbundet å gå tilbake til ordinær serie – uten sluttspill. 

Av kamper som går lineært ser du Rosenborg-Stabæk på TV 2 Sport 1 lørdag 25. mars klokken 15.00 og Vålerenga mot Arna-Bjørnar på NRK samme dag klokken 16.45. 

Vi gleder oss!

Relaterte artikler

Se flere artikler