En stjernespekket storsatsing fra HBO Max, et nytt norsk drama fra Viaplay og et gjensyn med en elsket actionhelt via Netflix. Mai blir en nydelig seriemåned!

Våren blomstrer - og det gjør jaggu seriemarkedet også. 

I mai måned kan du blant annet se frem til en stjernespekket Watergate-dramatisering fra HBO Max, en etterlengtet Netflix-oppfølger og en superstilig krimperle fra SkyShowtime. 

Under har vi samlet de nye seriene vi gleder oss mest til i mai.

Skreddersy din TV- og strømmepakke

1. White House Plumbers (HBO Max)

HBO Max byr på store trekkplastre når de i mai slipper den nye miniserien «White House Plumbers», som omhandler Watergate-skandalen. 

Plakaten til serien prydes nemlig av Justin Theroux («The Leftovers») og Woody Harrelson, i tillegg til en håndfull andre Hollywood-kjendiser.

«White House Plumbers» tar for seg den sanne historien om to av Richard Nixons fiksere – menn som skulle stoppe lekkasjer til mediene, men som selv kludret det til. 

Info om White House Plumbers:

 • Se på HBO Max.

 • Miniserien ventes 2. mai

 • Skapt av David Mandel («Veep»)


Vi befinner oss i 1971, da de tidligere CIA- og FBI-agentene E. Howard Hunt og G. Gordon Liddy blir ansatt av Det hvite hus til å etterforske Pentagon Papers-lekkasjen. Dette er starten på handlingsforløpet som førte til en av USAs største politiske katastrofer gjennom tidene. 

I det hele tatt: Alt ved denne serien oser kvalitet, og det er veldig tydelig at «White House Plumbers» er en vaskeekte storsatsing fra HBO Max. Vi gleder oss til å dykke inn i den når den kommer på skjermen 2. mai.

Flere høydepunkt på HBO Max

2. Fubar (Netflix)

Comeback-alarm! Arnold Schwarzenegger gjør som Sylvester Stallone og tar spranget fra film til TV i «Fubar». 

Her spiller Arnold CIA-agenten Luke Brunner. Dagen hvor 65-åringen endelig kan gå av med pensjon nærmer seg, men byrået ønsker at han tar ett siste oppdrag hvor han skal hente ut en topphemmelig agent fra felten. 

Brunner tar saken, og går dypt undercover for å finne agenten – som viser seg å være ingen ringere enn Emma; Lukes datter. 

info icon

Info om Fubar:

 • Se på Netflix

 • Sesong 1 ventes 25. mai.

 • Skapt av Nick Santora («The Sopranos», «Prison Break»)


De to må jobbe sammen for å klare oppdraget og for å komme seg hjem med livet i behold. 

Om dette konseptet høres litt kjent ut, så er det muligens fordi serien faktisk er løst basert på Schwarzeneggers egen film «Sanne Løgner» fra 1994. «Fubar» har med andre ord store sko å fylle, men vi har full tillit til at Schwarzenegger leverer. 

Flere høydepunkt på Netflix

3. Arkitekten (Viaplay)

Boligtrøbbel og et krisepreget, nært-futuristisk Oslo er fokuset for Viaplays nye norske dramaserie, «Arkitekten».

Serien følger Julie (Eili Harboe); en 30-åring i et bilfritt og overbefolket Oslo, der hun sliter med å få endene til å møtes. Drømmejobben som arkitekt er langt unna, hun kvalifiserer ikke til boliglån og mangler et sted å bo.

Løsningen: Å leie en parkeringsplass hvor hun kan bo for 24.000 kroner (!) per måned i en av byens mange, og nå helt forlatte, parkeringskjellere. 

info icon

Info om Arkitekten:

 • Se på Viaplay

 • Sesong 1 ventes 4. mai

 • Skapt av Nora Landsrød og Kristian Kilde.


Med et originalt og tidsriktig konsept som er relaterbart for mange, er «Arkitekten» en av vårens mest spennende titler på den norske seriefronten. 

Serien er allerede blitt vist under den prestisjefylte festivalen Berlinalen, hvor den fikk mye oppmerksomhet og gode tilbakemeldinger. 

Flere høydepunkt på Viaplay

4. A Town Called Malice (SkyShowtime)

I SkyShowtimes nye familiesaga-thriller tar vi turen til Spania, nærmere bestemt idylliske Costa del Sol, hvor kule strandklubber og palmetrær regjerer.

Vi befinner oss på det tidlige 80-tallet, hvor forbryterfamilien Lords fra Sør-London har sett en mulighet til å tjene stort på et uventet uhell – samtidig som de desperat ønsker å unngå politiets oppmerksomhet i en omtalt mordetterforskning.

Når familien ankommer Costa del Sol, innser de at dette kanskje har vært sjansen de har ventet på til å gjenskape familieimperiet i sin storhetstid.

info icon

Info om A Town Called Malice:

 • Se på SkyShowtime

 • Sesong 1 ventes 12. mai

 • 6.5 på IMDB.


Men, ikke alle barna i familien er enige i at dette er den riktige tingen å gjøre, og det oppstår en splid. Kan de bli enige seg imellom og redde Lords-dynastiet, eller vil familienavnet begraves i middelhavssanden?

«A Town Called Malice» ser ut til å være en rett-på-sak krimserie, hvor en gjennomført stil og et heftig lydspor fra 80-tallet spiller viktige roller.

Se andre høydepunkt på SkyShowtime

5. FROM (TV 2 Play)

Om du ikke fikk med deg spenningsserien «FROM» da den nylig hadde premiere på TV 2 Play, så er det bare å kaste seg i det: En ny sesong står nemlig for døren.

«FROM» er laget av noen av navnene bak «Lost», og kan beskrives som en slags grøsserserie hvor Stephen King møter «The Walking Dead». 

info icon

Info om FROM:

 • Se på TV 2 Play

 • Nye episoder er ventet 10. mai

 • 7.6


Her følger vi en familie som, under en biltur på tvers av USA, stanser i en liten småby et stykke av hovedveien. 

Men, her finnes det ugler i mosen og mystiske krefter på spill. Familien klarer ikke forlate byen uten å havne tilbake på samme sted, og når mørket senker seg kommer mystiske vesener frem fra skogen…

«FROM» er en glimrende historie med et ganske så skummelt bakteppe som gjør den til en uimotståelig serie for de av oss med sansen for gripende spenningsserier.

Slik kommer du igang med TV 2 Play