Slik blir årets påskekrim på TV

Bilde fra Siste kapittel på NRK1.

Tradisjonen tro kan du vente deg britiske mordgåter og spenningsserier av ypperste kvalitet i høytiden.

Påsken er rett rundt hjørnet, og det er straks duket for høyfjellsferier, skiturer i sola og maling av egg i alle farger. 

I tillegg står selvsagt årets utvalg av påskekrim for døren, som for mange er blant de aller viktigste tradisjonene høytiden byr på. 

NRK og TV 2 byr begge på tradisjonelle mordmysterier av ypperste kvalitet gjennom høytiden, mens NRK Super leverer spennende krimgåter for de minste.

Her er TV-høydepunktene som holder deg underholdt gjennom hele påsken.

Populær roman blir til glimrende krimserie

Statskanalen NRK har et særdeles godt utvalg av påskekrim på sendeskjemaet i år, og i spissen står «Siste kapittel». 

Den britiske krimserien er basert på den populære bokserien til Anthony Horowitz («Magpie Murders») og følger redaktøren Susan Ryeland. 

Hun jobber med en anerkjent, men litt vrien forfatter som er berømt for sine glimrende detektivromaner. Når Susan reiser hjem til ham for å hente de avsluttende kapitlene til forfatterens neste bok, er han død. 

Susan syns det hele er mistenkelig, og starter sin egen etterforskning av hendelsen. Hun begynner å lure på om den kommende romanen kanskje er basert på virkelige hendelser, og at handlingen i boka kanskje har inspirert noen til å drepe ham. 

«Siste kapittel» er delt opp i seks avsnitt, og har premiere lørdag 9. april kl. 21:20 på NRK1.

Britiske seriestjerner og krimgåter for de minste

NRK sender også «Showtrial», en nervepirrende serie om Talitha Campbell, datteren til en velstående eiendomsutvikler, som blir hovedmistenkt når medstudenten Hannah Ellis blir drept. Den første av miniseriens fem episoder har premiere på NRK1 mandag 11. april kl. 21.15. 

Mer britisk krim blir det i «Nattdjevelen», som tar for seg en serieovergriper som har terrorisert Londons gater i langt over et tiår. Her følger vi kriminaldetektiv Colin Sutton, spilt av den britiske nasjonalskatten Martin Clunes, kjent fra «Doc Martin»-serien. Serien har premiere onsdag 13. april kl. 21:15 og sendes i fire deler. 

I tillegg viser NRK den femte sesongen av «Shetland», som starter fredag 15. april kl. 21:15, og sesong 11 av hitserien «Vera» med premiere søndag 17. april kl. 20:55. 

Tradisjonen tro byr også NRK Super på en solid dose med barnevennlige krimgåter i «Superkrim», som starter opp fra 9. april. Her blir seerne invitert til å løse mystiske gåter med kjente fjes som Emil Gukild, Selma Ibrahim, Victor Sotberg, Rima Iraki og Live Nelvik.

Arrogant mesterdetektiv på bygda

Bilde fra Dalgliesh på TV 2.

Over på TV 2 serveres vi klassisk krim i form av «Dalgliesh», en spenningsserie basert på P.D. James’ bestselgende bøker. 

Her følger vi Adam Dalgliesh, en poet og etterforsker som tar for seg uvanlige drapssaker i en britisk bygd. Dalgliesh oppfattes som arrogant og selvgod, og skaper irritasjon og sjalusi hvor enn han drar. At han faktisk er en like dyktig etterforsker som han fremstår som, gjør ham bare enda mer irriterende for bygdefolket. 

Dalgliesh spilles av britiske Bertie Carvel, som fans av de britiske serieperlene «Jonathan Strange & Mr Norrell» og «Doctor Foster» sannsynligvis vil dra kjensel på. 

Over seks episoder tar serien for seg tre forskjellige drapssaker, som varer i to episoder hver. TV 2 viser to avsnitt hver kveld klokken 21:40 fra mandag 11. april til og med onsdag 13. april.

Relaterte artikler

Se flere artikler